Guilin

guilin rondvaartboten
Guilin is een stad aan de Li rivier in het zuiden van China. De omgeving van Guilin is wereldbekend door zijn bijzondere karst heuvels. Erg populair is om een boottocht te maken van Guilin naar het dorpje Yangshuo. De terugreis is weer per bus. Een boottour kun je boeken in het hotel, online of op straat. De prijs hangt af van de boot en de extra’s. Je kunt bijvoorbeeld onderweg een Chinese maaltijd eten aan boord.

guilin rivier boottocht
De boten liggen een eindje buiten Guilin. Bij een tour brengt de bus de passagiers vanuit Guilin naar de betreffende boot. Na de vaartocht kunnen de passagiers een paar uur in Yangshuo blijven waarna de bus weer terugrijdt naar Guilin. Je kunt natuurlijk ook een enkele reis boeken met een hotel in Yangshuo.

Yangshuo

Yangshuo pagode
Yangshuo is een gezellig maar toeristisch dorp. In het verleden kwamen er veel backpackers langs maar er is nu ook een grote stroom van Chinese toeristen die in het dorp verblijven. Logisch want een verblijf in Yanghuo is meer relaxed dan een hotel in de stad Guilin. Bij Booking kun je maar liefst negen 5-sterren hotels in Yangshuo boeken. Natuurlijk zijn er ook veel kleine hotelletjes, pensions, hostels, restaurants en bars. Activiteiten in Yangshuo zijn klimmen, fietsen en wandelen. Wij hadden helaas te weinig tijd om langer te blijven en zijn doorgereisd naar Hongkong.

Vakantie China

Beijing
Shanghai
Suzhou
Sanya
Chengdu
Xian
Chongqing
China groepsreizen