Global Center

chengdu global center
New Century Global Center is een groot winkelcentrum in Chengdu dat in 2013 opende. Wat betreft vloeroppervlak is Global Center het grootste multifunctionele gebouw ter wereld. Blikvanger in het centrum is het grote zwembad met een enorme LED scherm aan de muur (150 x 40 meter). In het gebouw is ook een Intercontinental Hotel met 1000 kamers. Een aantal kamers kijkt uit over het zwembad.

global center waterpark
Het enorme gebouw ligt buiten de stad. Het is ruim een half uur met metro lijn 1 van Tianfu plein naar Global Center. De toegang is vrij, het is een winkelcentrum. Door zijn omvang is het een toeristische attractie geworden dat bezoekers trekt vanuit heel China.

global center glazen pad
Een attractie in het gebouw is het glazen looppad op de bovenste verdieping. Bijna iedereen wilt hier wel een keer over heen lopen. Uiteraard zijn er ook mensen die angstig zijn en tot stilstand komen als ze het pad overgaan. Wat weer veel hilariteit wekt bij de andere bezoekers.

global center chengdu zwembad met ligbanken
De enorme hal met het golfzwembad en ligbanken. Links terrasjes waar men wat eten en/of drinken kan kopen. Op de achtergrond een van de hotels dat een aantal kamers heeft met uitzicht op het zwembad. Er staat zelfs een nagebouwde kerk in de oud Duitse stijl(?) zoals in Elzas. De prijs voor het zwembad ben ik vergeten. Ik denk iets van 60-80 euro voor een gezinskaart voor 4 personen.

global center chengdu zwembad druk
Op het LED scherm worden continue filmpjes vertoond vaak begeleid met dreunende house muziek. Het wordt pas druk in het bad als de speaker aankondigt dat er golven zullen komen. Dan wil iedereen wel even meedeinen.

global center chengdu baantje zwemmen
Heel wat rustiger is het afgescheiden zwembad waar je baantjes kunt zwemmen. Veel Chinezen kunnen niet zwemmen en ook daarom is het in dit zwembad niet druk.

global center chengdu glijbanen
Geen zin in het drukke zwembad? Er zijn ook glijbanen en een paar wildwater rivieren.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
IFS Chengdu (winkelcentrum)
Global Center (groot overdekt waterpark + winkelen)
Bar Street (cafe’s, bars en clubs)

China

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreis