Jinli Old Street

jinli old street chengdu winkelen
Jinli Old Street is een topattractie in Chengdu die veel Chinese toeristen trekt. Het bestaat uit een aantal straatjes die in de oude stijl van vroeger zijn nagebouwd. Het is 3 hectare groot en 550 meter lang. Er zijn veel restaurants, winkels, terrasjes en stalletjes met Chinese snacks. Er worden traditionele volksoptredens gegeven en allerlei shows. Jinli Street is erg toeristisch maar tegelijkertijd een leuke ervaring om mee te maken. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

jinli street winkeltjes
Het adres van Jinli Old Street is No. 231 Wuhouyu Street, Wuhou District, Chengdu. Taxi’s rijden af- en aan bij de poort. Het dichtstbijzijnde metrostation is Gaoshengqiao Station van lijn 3.

jinli street chengdu bar
Jinli Chengdu is 7 dagen per week open van ’s morgens tot ’s avonds laat (22.00 uur). Het drukst is het in het weekend en vermoedelijk zal de drukte ook ’s avonds toenemen. Het is er dan mooi verlicht. Het is een goede plek om wat souvenirs voor thuis te kopen.

tempel jinli street
Jnli Street is onderdeel van het Wuhou Tempel Museum dat door een muur is afgescheiden. De tempel heeft namelijk een betaalde entree van 60 yuan. Wil je even bijkomen van de drukte dan kan het museum een goede keus zijn.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Daci Tempel (ligt voor Taikoo Li)
China groepsreizen