Chengdu Treinstation

Chengdu Noord Station
In Chengdu zijn drie treinstations voor passagiers, een vierde station (West) is in ontwikkeling. Meestal zal je als reiziger te maken krijgen met Chengdu Railway Station (ook wel genoemd Noord Station) en East Railway Station. Op bovenstaande foto is het Noord Station te zien dat zo’n 5 km van het centrum ligt. Het is een wat ouder station maar wel druk. Bestemmingen zijn o.a Chongqing, Kunming, Beijing West, Wuhan, Hangzhou, Fuzhou en Lhasa. Als je naar Tibet wilt moet je wel vooraf een visum regelen. Het is 4 stops naar Tianfu met metro lijn 1.

East Railway Station

Chengdu East Railway Station
Oost Station (East Railway Station) opende in 2011 en ligt ongeveer 10 km van Tianfu Plein. Het is een modern en ordelijk gebouw dat er van binnen uitziet als een vliegveld.


Veel hogesnelheidstreinen komen op Oost Station aan of vertrekken van hier. Bestemmingen zijn o.a Beijing, Shanghai, Guangzhou, Guilin, Xian en Chongqing.

Metro
Metro lijn 2 en 7 doen dit station aan. Lijn 7 rijdt een rondje door Chengdu en passeert ondertussen alle 3 de treinstations (Chengdu Railway Station, East Railway Station, South Railway Station). Lijn 2 gaat via Tianfu Plein naar East Railway Station.

Taxi
Buiten de stationshal is de officiele taxi standplaats. Een medewerker houdt toezicht op de rij wachtenden. Een taxi hier nemen is vertrouwd en gemakkelijk. Zeker als je koffers hebt. Het kan soms druk zijn zoals wij merkten bij onze aankomst van Xian. Als de trein ’s avonds laat aankomt (na 23.00 uur) dan is er geen metro meer en zijn de passagiers aangewezen op de taxi. De prijs voor een taxi is ongeveer 8 yuan/2km. Een ritje naar het centrum zal dan 40 tot 60 yuan kosten.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
Chunxi Road (belangrijke winkelstraat)
Taikoo Li shopping (luxe winkels en shopping malls)
Bar Street (cafe’s, bars en clubs)
China groepsreizen (vergelijk tientallen rondreizen)
Backpacken China 2 weken