Wenshu klooster Chengdu

wenshu temple chengdu poort over weg
Wenshu klooster is een van de bekendste attracties in Chengdu. De geschiedenis van deze actieve Boeddhistische tempel gaat terug naar 581–618. Op het einde van de Ming dynastie (1368–1644) legde een grote brand de tempel in as. In 1681 kreeg het terrein zijn huidige naam Wenshu Temple. Tussen 1697 en 1706 werd de bouw en renovatie afgerond. Wenshu klooster staat op de erfgoed lijst van 142 belangrijke Boeddhistische tempels in China. Op de foto een poort over de weg. Links de muur van de tempel. Als je van de metro komt (1 km) dan zul je waarschijnlijk onder deze poort doorlopen. Rondom het terrein is een levendige buurt met nauwe straatjes, winkeltjes, restaurants en hotels.

wenshu tempel entree
De entree aan de straatkant. Wenshu klooster is de grootste en best bewaard gebleven tempel in Chengdu. Het is er bijna altijd druk omdat er veel plaatselijke bewoners langskomen. Het terrein is 200.000 m2 groot waarvan ongeveer 10% bebouwd is. Er is een grote tuin en een theehuis met restaurant. De openingstijden zijn van 9.00 – 17.00 uur. Naar het metrostation (lijn 1) is ongeveer 1 km naar Tianfu plein is zo’n 3 km.

wenshu tempel chengdu hal
Er zijn verscheidene hallen waarin beelden van Boeddha’s staan. Foto’s nemen van de beelden is niet toegestaan. In de hallen liggen kussens op de grond om op te bidden.

hal wenshu temple chengdu

wenshu paviljoen
Dit gebouw zou het Paviljoen moeten zijn maar ik weet niet meer precies wat de functie was. In het klooster zijn 300 Boeddha beelden en het herbergt honderden oude schilderijen, tekeningen en kalligrafie.

wenshu chengdu theehuis
Het theehuis met het bijbehorende restaurant is een aanrader. Het is er niet alleen gezellig maar het eten is er ook nog eens goed. Er zijn verschillende winkeltjes op het terrein. De prijzen weet ik niet meer maar goedkope souvenirs kun je waarschijnlijk beter kopen bij de stalletjes in de straatjes buiten het klooster.

buurt rondom Wenshu klooster
In de levendige buurt rondom Wenshu klooster zijn tal van stalletjes, restaurants, hotels en hostels.

Chengdu vakantie

Panda Zoo (13 km buiten de stad)
IFS Chengdu (winkelcentrum)
Global Center (groot overdekt waterpark + winkelen)
Bar Street (cafe’s, bars en clubs)

China

Beijing
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreis