Jingshan Park

jinshan park entree
Jingshan Park was een keizerlijke tuin met een geschiedenis van bijna 1000 jaar oud. Het park ligt achter de De Verboden Stad. Er zijn verschillende pagodes. De grootste attractie is het uitzicht op de top van de heuvel (45 meter hoog). Men kijkt hier uit over de Verboden Stad, Beihai Park en de omgeving.

uitzicht van Jingshan Park Beijing
Het park is tot 21.00 uur open in het hoogseizoen en de entree kost slechts 2 yuan.

Geschiedenis Jingshan Park

Jingshan Park, een sereen toevluchtsoord gelegen in het hart van Beijing, dient als een levendig getuigenis van China’s rijke historische weefsel en culturele grandeur. Dit kunstmatig aangelegde heuvelpark, direct ten noorden van de Verboden Stad, werd zorgvuldig ontworpen tijdens de Yuan-dynastie in de 13e eeuw, maar verwierf zijn huidige vorm voornamelijk tijdens de Ming- en Qing-dynastieën.

Uitzicht op de Verboden Stad
De naam ‘Jingshan’ betekent ‘Prospect Hill’ en is treffend gekozen, gezien het adembenemende panoramische uitzicht op de Verboden Stad en de omliggende stad dat bezoekers vanaf de top kunnen genieten. Het hoogtepunt van het park is de centrale heuvel, Wansui Hill, waar vijf afzonderlijke pieken zijn bekroond met prachtige paviljoens. Deze paviljoens, elk met hun eigen unieke charme, vertegenwoordigen de vijf smaken van Boeddhistische wijsheid en bieden elk een uniek perspectief op de keizerlijke stad beneden.

Dramatiek
Jingshan Park is niet alleen een plaats van natuurschoon, maar ook een locatie van immense historische significantie. Het was op deze grond dat de laatste keizer van de Ming-dynastie, Chongzhen, uit wanhoop een einde aan zijn leven maakte, toen de rebellen de muren van de stad naderden. Deze daad markeerde het einde van de Ming-dynastie en luidde het begin in van de Qing-dynastie.

Heerlijk wandelen
Door de jaren heen is het park een geliefde plek geworden voor zowel lokale inwoners als toeristen. Het biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad, met uitgestrekte wandelpaden, schilderachtige vijvers en weelderige groene ruimtes. In het voorjaar wordt het park een zee van kleur, met bloeiende bloemen en bloesembomen die bijdragen aan de esthetische aantrekkingskracht.

Beijing stedentrip

Beijing stedentrip, Grote Muur China, Tiananmen Plein, Shichahai (achter de Verboden Stad), The Place Beijing (winkelcentrum met groot LED-scherm), Zomerpaleis, Tempel van de Hemel, Wangfujing, Sanlitun bar street, groepsreis China, Howard Johnson Paragon Hotel, Beijing Railway Station