Grote Muur

Chinese Muur Beijing - Grote Muur
De Grote Muur (ook wel Chinese Muur genoemd) is een verdedigingsmuur in Noord-China die de Chinezen tegen de Mongolen moest beschermen. Het bestaat uit verschillende gedeeltes en is in totaal meer dan 21.000 km lang. Het eerste stuk van de Grote Muur werd aangelegd in de periode 722 v.Chr. – 481 v.Chr. De muur die er thans ligt dateert uit de Ming-dynastie (1368-1644). Naar Beijing is ongeveer 73 km.

Grote Muur Badaling China
De twee meest populaire gedeeltes van de Grote Muur zijn Badaling en Mutianyu. De muur is hier volledig gerestaureerd met een kabelbaan naar boven. De tourgroepen vanuit Beijing gaan bijna allemaal hier naar toe. De entree is 45 yuan exclusief kabelbaan. Men kan natuurlijk ook zelf naar boven lopen. Op en bij de muur zijn veel verkopers van souvenirs.

grote muur badaling kabelbaan
Wij kozen destijds voor het gemak en gingen met een bustour naar Badaling die ons ophaalde bij het hotel. Deze tours zijn online te boeken of in het hotel zelf. Een tweede keus is de metro nemen naar Huangtudian Railway Station en daar de trein te pakken naar het treinstation van Badaling. Op het treinstation staan gratis pendelbussen, lopen is ongeveer 20 minuten. De treinrit schijnt 1,5 uur te duren. Een taxirit kost ongeveer 250 yuan enkele reis.

grote muur badaling druk
Het mag dan toeristisch zijn in Badaling maar het is nog best pittig om al die trappen op en af te lopen. Heel wat avontuurlijker is het in Simatai dat op 120 km van Beijing ligt. Het gedeelte bij Simatai staat bekend als stil, robuust en steil, wandelaars moeten een goede conditie hebben. Een bustour naar Simatai die reizigers ophaalt in het hotel in Beijing en weer terugbrengt is online te kopen.

Beijing stedentrip

De Verboden Stad (Palace Museum / Forbidden City), Tiananmen Plein, Shichahai (achter de Verboden Stad), The Place Beijing (winkelcentrum met groot LED-scherm), Zomerpaleis, Tempel van de Hemel, Wangfujing, Sanlitun bar street, groepsreizen China