Zomerpaleis

zomerpaleis beijing china
Het Zomerpaleis was het buitenverblijf van de keizer van China. Het ligt aan een meer op 15km van de Beijing centrum. De gebouwen die er thans staan werden aan het eind van de 19de eeuw gebouwd. Het oude paleis werd namelijk in 1860 verwoest. Het park wordt beschouwd als een van de best bewaarde keizerlijke tuinen. Sinds 1998 staat het Zomerpaleis op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

zomerpaleis meer
Een leuke activiteit is varen met een bootje op het meer. Men kan ook met een rondvaartboot mee naar de overkant.

versierd looppad
In de zomer is het heet. Gelukkig is er schaduw van de bomen. De looppaden hebben soms een versierd houten plafond en bankjes waar men even bij kan komen. In de winter is het net andersom. Beijing kent koude winters met temperaturen dik onder het vriespunt.

zomerpaleis voorstelling
Af en toe zijn er voorstellingen te zien van muziek en dans. Een los ticket voor het Zomerpaleis is 30 yuan maar dan kun je niet alles zien. Het combi ticket kost 60 yuan. Metrolijn 4 gaat naar metrostation Beigongmen (Exit D), vanaf daar is het 3 minuten lopen naar de Noordelijke poort. Wij zijn zelf destijds met de openbare bus gegaan en meegereden met iemand die er de weg kent.

Beijing stedentrip

De Verboden Stad (Palace Museum / Forbidden City)
Grote Muur (73km van Beijing)
Shichahai (wandelen langs meren, tempels)
The Place Beijing (winkelcentrum met groot LED-scherm)