Shichahai

shichahai beijing terras aan meer
Shichahai is een historisch gebied in Beijing dat dichtbij de Verboden Stad ligt. Het is ongeveer 1,5 km2 groot en er liggen 3 kleine meren: Qianhai, Houhai en Xihai. Je kunt er lekker langs de waterkant wandelen of een van de 10 tempels met tuinen bezoeken. Er zijn veel terrasjes met een uitzicht op het water. Plof niet gelijk op een stoel want een drankje op een terras aan het water is vaak niet goedkoop. De prijzen kunnen wedijveren met Venetië of Singapore. Gelukkig zijn er ook goedkopere eethuisjes waar je voor normale prijzen kunt eten en drinken.

shichahai beijing tempel
Shichahai telt 10 Taoïstische en Boeddhistische tempels. Als je de route langs de waterkant volgt dan zal je er zeker enkelen passeren. Om de meren heen liggen de befaamde hutongs. Dit zijn kleine straatjes waar vroeger de plaatselijke bevolking woonde. De steegjes zijn gerestaureerd en getransformeerd in een toeristische hotspot met restaurants, winkels, accommodatie en tours. Twee belangrijke attracties aan het Qianhai Meer zijn Beihai Park en de Bell Tower. Metrolijn 8 stopt op station Shichahai.

shichahai beijing in de avond
Mede door zijn gunstige ligging trekt Shichahai veel bezoekers. Shichahai Bar Street is een populair uitgaansgebied dat aan het Houhai Meer ligt. Een bekende bezienswaardigheid bij het Houhai Meer is de Drum Tower.

China vakantie

Chengdu
Shanghai
Suzhou
Xian
Chongqing
Sanya
Hongkong
China rondreis