De Verboden Stad

verboden stad beijing tiananmen plein
De Verboden Stad is de topattractie in Beijing. Het paleis werd gebouwd tussen 1406-1420. In de periode tot 1912 woonden hier 24 verschillende keizers met hun familie. Puyi (van de film The Last Emperor) was de laatste keizer. Hij moest in 1912 afstand nemen van de troon maar bleef tot 1924 in de Verboden Stad wonen. In 1928 werd de stad omgedoopt tot Palace Museum en sinds 1987 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

poseren bij de ingang van palace museum
Veel Chinese bezoekers willen natuurlijk even poseren voor de grote foto van Mao Tse-Tung die boven de ingang hangt. De voormalig leider riep hier in 1949 de onafhankelijkheid uit van de Volksrepubliek China. De buitenmuren van de Forbidden City zijn 10 meter hoog en er zijn 4 poorten. De meeste bezoekers komen binnen via de ingang aan het Tiananmen Plein. In 2019 bezochten 19 miljoen mensen het Palace Museum. Omdat er maximaal 80.000 bezoekers per dag toegelaten worden is er een kans dat er geen kaartjes zijn als je ze aan de kassa koopt. De openingstijden zijn van 8.30 – 17.30 uur en op ’s maandags is het museum gesloten. Vergeet niet je paspoort mee te nemen als je een ticket bij de kassa koopt.

Verboden Stad Peking
Na binnenkomst door de centrale ingang bij Tiananmen Plein staan er 3 hallen achter elkaar. Hier werden vroeger bijeenkomsten en banketten gehouden.


Achter deze hallen was een binnenplaats (Inner Court) waar de keizer woonde. Hij sliep in de Palace of Heavenly Purity. Aan weerszijden van de Inner Court lagen paleizen voor de koninklijke familie en concubines.

troon van de keizer

iedereen wil een foto maken
De foto’s zijn genomen tijdens feestdagen in oktober toen alle Chinezen vrij hadden. Op een doorsnee dag zal het minder druk zijn.


Aan de zijkanten is het rustiger. Op het terrein staan 980 gebouwen die 8728 kamers bevatten. In het verleden waren er 9999 kamers. Het getal 9 is een geluksgetal in China en staat voor langdurend en eeuwigheid. Het getal werd geassocieerd met de Chinese keizer. Niet alles in de Verboden Stad is openbaar, 40% van de gebouwen op het terrein is niet open voor het publiek. Desondanks is er genoeg te zien om een dagdeel (of een hele dag) te vullen.


Even uitrusten. Het terrein is ongeveer een vierkante km groot. Vooral op weekenden en in het bijzonder op nationale feestdagen is het erg druk. In de zomer loopt de temperatuur op tot 35 graden.

uitgang Verboden Stad
De meerderheid van de bezoekers verlaat de Verboden Stad via de uitgang aan de achterkant van het complex. Je hebt dan de keus om door te lopen naar Shichahai of Jingshan Park. Vanaf de heuvel in Jingshan Park is er een mooi uitzicht over de Verboden Stad. Volgens een informatiebord bij de uitgang was het 50 meter naar Jingshan Park, 1100 meter naar Beihai Park, 1900 meter naar winkelstraat Wangfujing, 2400 meter naar de metro en 2900 meter naar Tiananmen Square.

Vakantie China

Shanghai
Suzhou
Sanya
Chengdu
Xian
Chongqing
China groepsreizen