Tempel van de Hemel

tempel van de hemel
De Tempel van de Hemel (Temple of Heaven) werd gebouwd tussen 1406-1420. Het was de meest belangrijke tempel in Beijing toen de keizers over het land regeerden.

Geschiedenis

De Tempel van de Hemel, gelegen in het zuidoostelijke deel van het centrum van Beijing, is een meesterwerk van Chinese architectuur en een symbool van het rijke spirituele en historische erfgoed van China. Het werd gebouwd tussen 1406 en 1420 tijdens de Ming-dynastie en diende als een heilige plaats voor de keizers van zowel de Ming- als de Qing-dynastieën. In de tempel hielden zijn hun ceremoniën en gebeden voor een goede oogst en hemelse gunsten.

Tempelcomplex

Het complex beslaat een oppervlakte van ongeveer 2,73 vierkante kilometer en is omgeven door een lange muur. De noordelijke deel van de muur is halfrond, wat de hemel symboliseert, terwijl het zuidelijke deel vierkant is, wat de aarde vertegenwoordigt. Deze indeling weerspiegelt de Chinese kosmologische visie op de ‘Hemel boven en de Aarde beneden’. Het centrum van het complex wordt gekenmerkt door twee belangrijke structuren: het Rond Altaar en de Hal van Gebed voor Goede Oogsten.

Gebouwen

Het Rond Altaar, een openluchtplatform, bestaat uit drie marmeren terrassen die de harmonie tussen de mens en de natuur symboliseren. De Hal van Gebed voor Goede Oogsten is een schitterend houten gebouw, gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker, en staat op een driedubbele marmeren basis. De blauwe dakpannen van de hal symboliseren de hemel. Dit bouwwerk is opmerkelijk vanwege zijn architectonische schoonheid en de innovatieve technieken die gebruikt zijn voor de constructie.

temple of heaven
Vervoer & locatie
Er zijn 2 metrostations in de buurt: Tiantan Dongmen (lijn 5) en Qiaowan (lijn 7). De beste wijze om door het park heen te lopen is te starten bij de South Gate. Bus 36, 53, 122, 525, or 958 stoppen in Tiantan Nanmen en dit is dichtbij de South Gate. De entree is 15 yuan en de openingstijden zijn in het hoogseizoen van 08.00 – 17.30 uur. Het is 3 km naar de De Verboden Stad.

Beijing stedentrip

Grote Muur China, (Palace Museum / Forbidden City), Tiananmen Plein, Shichahai (achter de Verboden Stad), The Place Beijing (winkelcentrum met groot LED-scherm), Zomerpaleis, Wangfujing, Sanlitun bar street, China groepsreis