Sanlitun

sanlitun beijing
Sanlitun is de uitgaanswijk in Beijing. Je vindt er niet alleen bars en dance clubs maar er zijn ook veel winkels, restaurants en winkelcentra. Ook de Apple Store heeft zich hier gevestigd. De meeste ambassades in Beijing liggen in de buurt van Sanlitun. Naar Wangfujing is ongeveer 5 km.

uitgaan in Sanlitun Beijing
Er zijn honderden bars, lounges en clubs. Sommigen met live muziek en striptease. Sanlian Taofen Bookstore is 24 uur per dag open. De Slow Boat Sanlitun Brewpub werd opgericht door 2 Amerikanen en telt 3 verdiepingen. Naast veel biermerken kun je er ook burgers eten. Een aantal goede clubs zitten in de buurt van Workers’ Sports Complex. Reviews kun je vinden op Google Map – Sanlitun. De Mix Club heeft 91 reviews en een 3.8 gemiddeld, Vics (82 reviews, 3.9), Elements Club (49 reviews, 4.0).


Handig is de restaurants – en bars index dat op straat staat. Het unieke karakter van Sanlitun Bar Street komt tot uiting in de diversiteit van de zaken die het huisvest. Van chique cocktailbars tot gezellige live muziekcafés en van traditionele Chinese theehuizen tot trendy nachtclubs. Er is voor ieder wat wils. De architectuur en het design van de bars variëren ook enorm, van ultramoderne, minimalistische inrichtingen tot nostalgische ruimtes

sanlitun bar avond
De Mojito’s waren best sterk zo ontdekten we na afloop in de taxi 🙂 Ondanks de focus op nachtleven en entertainment, is Sanlitun Bar Street ook een plaats waar kunst en mode floreren. De nabijgelegen boetieks en kunstgalerijen trekken een creatief publiek aan, wat bijdraagt aan de levendige en inspirerende sfeer van de omgeving.

Beijing stedentrip

Grote Muur China, De Verboden Stad (Palace Museum / Forbidden City), Tiananmen Plein, Shichahai (achter de Verboden Stad), The Place Beijing (winkelcentrum met groot LED-scherm), Zomerpaleis, Tempel van de Hemel, groepsreis China, Howard Johnson Paragon Hotel, Beijing Railway Station