Wenen

Wenen centrum

Wenen

Wenen (Ofwel Vienna) is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad bezit prachtige architectuur met een heel cultureel verleden en veel gezelligheid in de restaurants en bars. Met een vliegveld dat vlak naast de stad ligt blijft het een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders zowel in de zomer als in de Winter. Daarnaast is publieke transportatie ook erg toegankelijk en navigeren door de stad kan zonder moeite. Ben je van plan om Wenen te bezoeken? Lees dan dit artikel!

De prachtige cultuurstad Wenen

Schonbrunn Wenen beneden paleis en tuin
Het stadscentrum van Wenen bevat prachtige architectuur met verschillende merkwinkels en leuke terrassen. Het Schönbrunn paleis (zomerresidentie) en Hofburg(winterresidentie) zijn twee top attracties in Wenen. Beide paleizen zijn bekend van keizerin Sisi en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Andere belangrijke bezienswaardigheden in Wenen zijn Slot Belvedere, de Spaanse Rijschool, kathedraal Stephansdom, Österreichische Nationalbibliothek, MuseumsQuartier Wien, Kunsthistorisches Museum en de Karlskirche. Na een dag lekker cultuur snuiven kan je uitrusten in een van de veel verschillende restaurants met heerlijke delicatessen vanuit zowel de regio als de rest van de wereld.

Vervoer

Wenen OV ticket automaat
Ben je van plan om de mooie stad Wenen te verkennen? Dit kan op verschillende manieren. Natuurlijk is publiek transport erg gemakkelijk beschikbaar in de stad. Een OV-ticket voor 72 uur kost 17 euro en dit kan je online regelen. Met de Wien Mobil app worden de tickets op je mobiel geladen. Je kan natuurlijk ook een papieren kaartje kopen. Een losse rit met de metro kost 2,40 euro. Een tip kan de Vienna Pass zijn. Met deze (niet bepaald goedkope) toeristenkaart heb je gratis toegang tot 70 attracties waaronder het keizerlijk paleis en de hop-on-hop-off bus. De kaart is handig als je veel wilt bezoeken. Houdt er rekening mee dat openbaar vervoer niet is inbegrepen.

Kerstmarkt Wenen

In de winter staat Oostenrijk bekend om de wintersport. Toch kiezen veel mensen ook voor om de stad Wenen te bezoeken. Tijdens de kerstdagen is de stad prachtig ingericht met kerstverlichting, kerstbomen en zelfs een kerstmarkt. Deze kerstmarkt staat bekend als een van de mooiste kerstmarkten van heel Europa. De sfeer van de stad is gezellig zowel in de zomer als in de winter. Op de pagina groepsreizen Oostenrijk staan 9 stedentrips en rondreizen naar Wenen. Ook staan er 3 kerstreizen naar Oostenrijk vermeld.

Hoe Nederlanders Wenen bezoeken

Omdat Oostenrijk niet heel ver van Nederland af ligt kiezen veel mensen ervoor om in de zomer en in de winter naar Oostenrijk te rijden. Wenen ligt op 11 uur rijafstand van Utrecht. Daarnaast is de stad ook gemakkelijk toegankelijk vanaf het vliegveld. Een vlucht van Amsterdam naar Wenen duurt gemiddeld 2 uur en vanaf het vliegveld kan je de trein pakken en met 25 minuten in het stadscentrum zijn.

Ben je op skivakantie? Wanneer een dag het weer iets minder is kan je ervoor kiezen om het stadscentrum van wenen te bezoeken. De stad wordt vrij goed sneeuwvrij gemaakt en ligt lager dan de rest van de alpen. Daarnaast ziet de stad er prachtig uit in de sneeuw en kan je lekker opwarmen in een café in de stad. Wenen is zeker een aanrader voor zowel winter als zomervakantie!

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Hongarije
  • Tsjechië & Slowakije