Schonbrunn paleis

Schonbrunn paleis Wenen
Het Schönbrunn paleis werd gebouwd tussen 1692 en 1713 en is een van de top attracties in Wenen. Keizer Leoplod I was de opdrachtgever maar zijn opvolger (en jongere zoon) zag weinig in het paleis. Maria Theresia was het kleinkind van de keizer en toen zij uiteindelijk aan de macht was maakte ze van het Schönbrunn paleis de zomerresidentie van de Habsburgers. Het paleis kreeg zijn kenmerkende gele kleur tussen 1817-1819.

Schonbrunn tuin
De fraaie tuin ligt tussen het paleis en de Gloriette. De toegang tot de parktuin is gratis. Er is ook een dierentuin die in 1752 werd opgericht en daarmee de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld is. Er zijn leeuwen, tijgers, Afrikaanse olifanten, neushorens en reuzenpanda’s te zien. De zoo is 365 dagen per jaar open en een ticket kost 24 euro.


De prijs van het ticket voor het paleis hangt van de tour af. De Imperial Tour gaat door 22 kamers en kost 22 euro voor volwassenen (april 2022). De Grand Tour omvat 40 kamers en is 26 euro. Het duurst is het Sisi Ticket dat 40 euro kost en ook toegang biedt tot het Sisi Museum (in Hofburg paleis) + Vienna Furniture Museum.

Gloriette van Schonbrunn paleis
Op het einde van de tuin ligt de Gloriette. Dit gebouw werd in 1775 gebouwd en kijkt uit over de tuin, het paleis en de stad Wenen. Het is de grootste gloriette ter wereld. Zijn afmetingen zijn 84 meter breed en 16 meter hoog.


Op het dak van de Gloriette is een uitkijkplatform met een uitzicht over de tuin, het paleis en de stad. Zowel de bus, metro en tram hebben een station bij het paleis.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Hongarije
  • Tsjechië & Slowakije