Tsjechie & Slowakije

praag tsjechie

Groepsreis Tsjechië & Praag

Een goedkope groepsreis is de stedentrip Historisch Praag van De Jong Intra. Er zijn verschillende groepsreizen Tsjechië waaronder een bus- en vliegreis en een kerstreis. Meerdere touroperators hebben een kerstreis Praag in hun programma.

Busreis Het Reuzengebergte van Tsjechië (OAD, 8 dagen, v.a €619)
Busreis Muziekreis André Rieu in Praag (OAD, 6 dagen vanaf €699)
Wandelvakantie Reuzengebergte van Tsjechië (OAD, 8 dagen, v.a €729)

Busreizen Slowakije, Centraal Europa en Balkan

De 21-daagse groepsreis Centraal Europa gaat door Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Moldavië & Oekraïne. De bus gaat via Krakau (excursie Auschwitz – Birkenau) en het Tatra gebergte – Vlkolinec (UNESCO) en Trencin – naar hoofdstad Bratislava waar een volle dag wordt verbleven.
Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Balkan groepsreis (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Van Servië tot Kroatië (SRC, 15 dagen, v.a €1998)
Familiereis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro (Djoser, 20 dagen, v.a €2695)
Rondreis Zuidoost-Europa (Sawadee, 22 dagen, v.a €3199)
Voormalig Joegoslavië (Koning Aap, 24 dagen, v.a €3795)

Tsjechië is bijna twee keer zo groot als Nederland en het heeft zo’n 11 miljoen inwoners. In 1993 maakte het land zich los uit Tsjechoslowakije waarna beide regio’s zelfstandig verder gingen als Tsjechië en Slowakije. De hoofdstad Praag biedt veel cultuur en bezienswaardigheden en trekt miljoenen bezoekers wereldwijd. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. In Slowakije is de Euro het wettig betaalmiddel. Tsjechië is wel lid van de Europese Unie maar niet van de Eurozone. Zij voldoen nog niet aan de Europese criteria en hebben daarom nog geen Euro. De munt in Tsjechië is Kroon. Een Euro is ongeveer 24,5 Tsjechische kroon waard.

Goedkope groepsreis Europa

  • Baltische Staten
  • Duitsland
  • Hongarije
  • Oostenrijk
  • Polen
  • Rusland
  • Europa
  • Prague Card, Praag Digital Pass, Karelsbrug Praag, Sint-Vituskathedraal Praag, metro Praag, tram Praag, Astronomisch uurwerk, Oude Stadsplein Praag