Karelsbrug Praag

Karelsbrug Praag - toeristen wandelen over de brug
De Karelsbrug in Praag is een attractie die je niet mag (kan) missen. De brug dankt zijn naam aan koning Karel IV die in 1357 de eerste steen legde. De brug gaat over de Moldau rivier en is iets meer dan 500 meter lang. Er staan 30 standbeelden op en er mogen alleen voetgangers over de brug. Vroeger was het de belangrijkste verbinding tussen de Oude Stad en de Praagse burcht.

poort van de Karelsbrug in Praag
Aan beide kanten van de Karelsbrug staat een poort. De brug is gratis maar een bezoek aan de torens kost wel wat geld. Ben je van plan om een stedentrip Praag te maken en wil je veel bezoeken? Dan kan de Prague Card of de Praag Digitale Pass een uitkomst zijn. Beide kaarten geven korting op tientallen attracties en vaak is de toegang zelfs gratis. Er zijn ook groepsreizen naar Tsjechië en Praag waaronder kerstreizen.

Hotels Oude Stad – bij de brug

Charles Bridge Palace (3437 reviews, 8.6) ligt op 150 meter van de befaamde Karelsbrug. Het 4-sterren hotel biedt tweepersoonskamers, suites en maisonnettes met 2 slaapkamers. Hotel U Zlateho Stromu (1189 reviews, 8.4) heeft een uitstekende locatie op slechts 100 meter van de brug. Veel kamers hebben een beschilderd plafon in renaissance stijl.

Groepsreizen Oost-Europa

Groepsreis Tsjechië, Praag en Slowakije
Hongarije
Polen
Roemenië
Bulgarije
Kroatië