Prague Card

Praag attractie met vlag

Prague Card

Een stedentrip naar Praag is altijd een goede keuze. De Tsjechische stad staat vol met interessante bezienswaardigheden en allerlei topattracties. Je kan natuurlijk op eigen houtje de stad gaan ontdekken, maar het kan geen kwaad om eerst even de Prague Card te kopen. Dit is een speciale stadspas voor toeristen en biedt ontzettend veel voordelen. Je kan bijvoorbeeld gratis toegang krijgen tot bezienswaardigheden zoals de Sint-Vituskathedraal, maar ook korting krijgen op diverse attracties in de hoofdstad. Je kan een tour maken met de toeristenbus of een boottochtje maken over de imposante Moldau.

De Prague Card kan jij voor vertrek al online aanschaffen, maar de toeristenkaart is ook te koop op het vliegveld en in de hotels. Je kan ook terecht bij één van de vele VVV-kantoren in Praag. De kaart voor een volwassene kost (in 2022) 71 euro voor twee dagen, 81 euro voor drie dagen en 88 euro voor 4 dagen.

Voordelen van de Prague Card

De Prague Card is ideaal voor de toerist die graag de stad wil gaan ontdekken. Je kan namelijk kosteloos toegang krijgen tot meer dan 60 verschillende bezienswaardigheden, musea en attracties. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden die niet gratis zijn, maar ook dan krijg jij nog een mooie korting op de ticketprijs. De korting kan namelijk oplopen tot maar liefst 50% en is ook geldig bij diverse restaurants en zelfs voorstellingen. De toerist die de beschikking heeft over de Prague Card kan gebruik gaan maken van de bustour, de boottocht en kan de rijen bij de ticketservice overslaan. Dat scheelt onwijs veel tijd, waardoor jij nog meer kan genieten van de welverdiende stedentrip.

Extra OV-kaart bestellen

Je kan bij aankoop van de Prague Card kiezen voor een extra toevoeging. Wij raden je aan om te kiezen voor de OV-kaart voor een periode van drie dagen. Je moet een klein bedrag extra betalen, maar het is uiteindelijk een lucratieve keuze. Je mag met de kaart voor een periode van 72 uur onbeperkt gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Praag. Het gaat dan om de metro en de tram. Daarnaast zal ook een taxiritje van het vliegveld naar het hotel inbegrepen zijn in de prijs.

Waar kan ik de Prague Card ophalen?

De Prague Card is een fysieke toeristenkaart. Je kan de kaart ophalen bij het toeristen informatiecentrum, het centraal station, de Akasi Ticket Box en bij diverse musea. De gebruiker van de kaart zal eerst nog even persoonlijke gegevens en de data op de kaart moeten schrijven. Naast de kaart krijg jij ook een handig informatieboekje en diverse kortingsbonnen. Let op, de OV-kaart is een aparte kaart. Tevens is er een Praag Digital Pass die je online kan aanschaffen en direct gebruiken.

Praag stedentrip

Astronomisch uurwerk van Praag
Karelsbrug Praag
Oude Stadsplein
Groepsreis Tsjechië, Praag en Slowakije

Groepsreizen Oost-Europa

Hongarije
Polen
Roemenië
Bulgarije
Kroatië