Vienna Pass

Schonbrunn paleis in Wenen

Vienna Pass

Oostenrijk is een bijzonder land en geliefd onder de Nederlandse vakantiegangers. De meeste toeristen kiezen voor een wintersportgebied, maar ook de Oostenrijkse steden zijn een aanrader. Wenen is de hoofdstad en een geweldige bestemming voor een stedentrip. De historische stad is een verademing voor cultuurliefhebbers. Je kan één van de musea en monumenten bezoeken, maar ook verschillende leuke attracties. De Vienna Pass is ideaal voor de vakantieganger, want de toeristenpas biedt toegang tot de bezienswaardigheden. Vergeet ook zeker niet om in de Hop-on Hop-off bus te stappen, want dan is ook mogelijk met de Vienna Pass.

Enkele bezienswaardigheden die jij met de Vienna Pass kan bezoeken zijn Slot Belvedere, Haus des Meeres, Stephansdom en natuurlijk de indrukwekkende Augustijnenkerk. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Mocht je met de kinderen afreizen naar Wenen, dan raden wij een bezoek aan de Tiergarten Schonbrunn aan. De dierentuin bestaat al ruim 270 jaar en is een must-see in Wenen.

Vienna Pass online kopen

De Vienna Pass biedt uitkomst voor iedere toerist. Je kan de toeristenkaart al voor vertrek kopen, namelijk online. Kies de dagen waarop jij de pas wilt gebruiken en reken af. Je ontvangt vervolgens een voucher in de mail en die kan je op een later moment inwisselen in Wenen. De Vienna Pass zal vervolgens toegang bieden tot een groot aantal bezienswaardigheden, attracties en de musea. Hierdoor hoeft de toerist ook geen losse tickets meer te kopen en in de rij te gaan staan voor de kassa.

Je kan ervoor kiezen om bij aankoop ook meteen een OV-kaart te bestellen. De kaart kan jij gebruiken voor enkele dagen, er zijn verschillende OV-kaarten verkrijgbaar. Je kan met de kaart gebruikmaken van de trams, bussen en de trams in de stad. Het is ook mogelijk om met de trein te reizen, mits je binnen Wenen blijft. De OV-kaart dient wel nog geactiveerd te worden bij één van de automaten op de stations of bij de bushaltes.

Geen wachtrijen

De wachtrijen zijn verleden tijd voor de toeristen met de Vienna Pass. De bekende bezienswaardigheden, musea en attracties maken gebruik van Skip the Line. Iedereen met een toeristenkaart kan op die manier de wachtrij laten voor wat het is en direct binnenwandelen. Daarnaast hoeft de toerist ook geen ticket meer te kopen, wat eveneens veel tijd scheelt. Normaliter worden de populaire bezienswaardigheden in de stad bijzonder goed bezocht, waardoor het topdrukte kan zijn bij de ingang.

Toeristenbussen in Wenen

De toeristenbussen in Wenen zijn eveneens een handige manier om jezelf door de stad te bewegen. De bekende hop-on hop-off bussen stoppen door de hele stad bij de bekende toeristische trekpleisters en hoogtepunten in Wenen. Hierdoor kan jij gemakkelijk door de hoofdstad reizen zonder extra kosten te maken. Iedereen met een Vienna Pass mag namelijk onbeperkt gebruik gaan maken van de hop-on hop-off bussen. Het is ook mogelijk om gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer, maar dan zal je wel eerst een OV-kaart moeten aanschaffen.

Tientallen bezienswaardigheden en attracties

De Vienna Pass biedt toegang tot tientallen bezienswaardigheden, musea en attracties. Het Schönbrunn Paleis en de Schönbrunn dierentuin zijn absolute aanraders. Daarnaast raden wij je aan om een tochtje te maken het in enorme reuzenrad. De cultuurliefhebbers moeten ook zeker eens binnenstappen in het Albertina Museum. Het aanbod is ruim en geschikt voor zowel jong als oud.

Zodra jij de Vienna Pass ophaalt in de stad dan zal je ook een handige informatiegids meekrijgen. In de gids staat een lijst met alle beschikbare bezienswaardigheden, musea en attracties. Daarnaast zit er nog een kaart in de gids, waarop je precies kan terugvinden waar alle hotspots te vinden zijn en de haltes van de hop-on hop-off bussen.

Hoe lang is de Vienna Pass geldig?

De Vienna Pass kan de gebruiker aanschaffen voor een periode naar eigen voorkeur. De passen zijn beschikbaar voor minimaal één en maximaal zes dagen. Let op, de dagen zijn wel aaneengesloten. De prijzen zijn vanzelfsprekend lager bij een pas voor een minder lange periode.

Groepsreizen

Groepsreizen naar Oostenrijk (rondreizen, fietsen, wandelen)
Groepsreizen naar Zwitserland
Groepsreizen naar Duitsland