Slot Belvedere Wenen

Slot Belvedere in Wenen
Slot Belvedere is een paleis in Wenen dat uit twee delen bestaat: Obere Belvedere en Untere Belvedere. Tussen beide paleizen is een tuin.

paleis Belvedere Wenen
In het bovenste paleis is een museum te vinden met veel kunstwerken van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt. Andere schilderijen in het museum zijn van Claude Monet, Max Beckmann en Vincent Van Gogh. Een combiticket om beide paleizen te bezoeken kost 26 euro. Voor drie euro extra krijg je ook toegang tot Belvedere 21 waar kunst van na de Tweede Wereldoorlog te zien is.

Belvedere Wenen paleis
Het onderste paleis werd het eerst gebouwd tussen 1714-1716 en was het zomerverblijf. Het bovenste deel is groter en was bedoeld voor officiële ceremonies en de grote kunstverzameling van prins Eugenius. Als veldheer was hij in dienst van het Habsburgse rijk. Hij hield erg van kunst. Duizenden boeken van zijn collectie zijn na zijn dood naar de Österreichische Nationalbibliothek verhuisd.

Vervoer

De tram en de trein hebben een station bij Slot Belvedere. Met de metro kan ook en dan is het ongeveer een kwartier lopen. Slot Belvedere ligt relatief dichtbij het centrum, het is minder dan 2 km naar paleis Hofburg dat in de binnenstad ligt. Tussen het paleis en de binnenstad ligt de Karlskirche (1 km).

Goedkope groepsreis

Als je van cultuur en geschiedenis houdt dan is Salzburg ook een aanrader. Deze stad telt 150.000 inwoners en is de vierde stad van het land. Salzburg staat bekend als de geboorteplaats van Mozart. De stad is rijk aan kastelen en monumentale panden. De binnenstad van Salzburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  • Groepsreizen Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Hongarije
  • Tsjechië & Slowakije