Trein Venetie

Station Santa Lucia in Venetie
Station Venezia Santa Lucia is een treinstation dat aan de rand van de historische binnenstad van Venetië ligt. Het is het eindpunt van de lijn. Heb je een hotel geboekt in de binnenstad en reis je met de trein, dan is dit het station waar je uitstapt. Veel hotels in Venetië liggen op het vaste land. Vaak moet je dan op station Mestre uitstappen – dit station ligt iets voor St. Lucia.

Venetie treinstation St Lucia
De pontons op de foto’s zijn de opstapplaatsen voor de waterbus die het belangrijkste vervoermiddel in de binnenstad is. De afstanden in de binnenstad lijken niet al te groot maar de straatjes zijn smal en druk waardoor je niet flink kan doorlopen. Overal liggen bruggetjes. Ook kan de temperatuur in de zomer boven de dertig graden zijn. Reizen met de (volle) waterbus is dan een stuk gemakkelijker. Een waterbus ticket voor 48 uur kost 30 euro en een van 72 uur is 40 euro.

treinstation Mestre Venetie
Treinstation Mestre ligt voor Station Venezia Santa Lucia. Met 80.000 passagiers per dag behoort Mestre tot de drukste stations van Italië. Veel inwoners van Venetië wonen niet meer in de dure binnenstad maar zijn verhuisd naar de wijken op het vasteland. Mestre is de grootste wijk met 80.000 inwoners. Hier zijn ook veel hotels te vinden. Van Mestre naar Santa Lucia is ongeveer 9 km. Een treinkaartje kost tussen de 1-3 euro. Er rijden ook bussen van Mestre naar Venetië.

trein venetie
De hogesnelheidstrein Frecciarossa haalt 300km/uur. Een rit van station Santa Lucia naar Milaan Centraal Station kost vanaf 49 euro en vanaf 60 euro 1e klas. De reistijd is 2 uur en 27 minuten. Tickets kunnen eenvoudig online gekocht worden en gratis veranderd mits de prijs hetzelfde is. Met de gewone trein duurt de reis naar Milaan een uur langer maar is de prijs minder dan de helft (21 euro).

Venetië Italië

San Marcoplein
Canal Grande
gondel boot
Venetie City Pass
Groepsreizen Italië (100 groepsreizen, stedentrips, cultuur- en kunstvakanties)