Venice City Pass

Venetie huizen aan Grand Canal

Venice City Pass

Er zijn bepaalde bestemmingen die ieder mens een keer bezocht moet hebben in zijn leven. Het prachtige Venetië is een zo’n droombestemming voor een stedentrip. In Venetië heeft de toerist een ruime keuze aan bezienswaardigheden, attracties en musea. Natuurlijk kan een boottochtje over de Canal Grande ook niet ontbreken op het to-do-lijstje. Daarnaast kan je op deze bestemming ook geweldig dineren in één van de stijlvolle restaurants of een drankje nuttigen in een café. De toeristenpas is zeer geschikt voor een korte vakantie in Venetië en biedt leuke voordelen. De Venice City Pass is het overwegen waard om aan te schaffen als je veel wilt bezoeken.

Venice City Pass online kopen

De Venice City Pass kan jij nu al online aanschaffen. Het is mogelijk om te betalen met bekende betaalsystemen en de benodigde toeristenpas zal via de mail worden verstuurd. Vergeet niet om de pas uit te printen en mee te nemen op de stedentrip. Er worden een drietal passen aangeboden, namelijk de Venice City Pass Starter, de Venice City Pass Classic en de Venice City Pass Complete. De toeristenpassen verschillen in prijs, maar bieden ook diverse mogelijkheden. De duurste passen bieden de kans om een gondeltocht te maken of een tour te maken over de Canal Grande. Mocht je enkel en alleen de bekende bezienswaardigheden willen bezoeken, dan kan er het beste worden gekozen voor de Venice City Pass Starter. Dat is eveneens de goedkoopste optie.

Het is ook mogelijk om direct een reiskaart te kopen. De kaart is geschikt voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en kan worden aangeschaft voor één, twee, drie en zeven dagen. De reiskaart is ook beschikbaar voor de waterbussen en voor een transfer naar één van de nabijgelegen eilanden.

Bekende musea in Venetië

De Venice City Pass biedt toegang tot de bekendste musea en attracties. De gebruiker van de toeristenkaart hoeft ook geen losse tickets te kopen en kan direct een bezoek brengen aan de bezienswaardigheid. Er kan een bezoek worden gebracht aan het Leonardo da Vinci Museum, het Palazza Ducale, Scuola San Rocco en enkele andere bekende musea. Zodra jij een duurdere kaart aanschaft, dan komen er ook meer musea beschikbaar. Het Glasmuseum is daar een goed voorbeeld van. Vergeet ook niet om even te gaan genieten van een wonderbaarlijk mooi uitzicht bij de Scala Contarini del Bovolo.

Gratis boottour

Je wist het misschien nog niet, maar de liefhebber kan met de Venice City Pass nog zoveel meer dan alleen musea bezoeken. Je kan namelijk ook gratis plaatsnemen op de rondvaartboot die over de Canal Grande vaart. Het is een unieke belevenis, zowel voor jong als oud. De duurdere passen bieden ook de optie om in plaats van een rondvaart te kiezen voor een tochtje in de beroemde Venetiaanse gondel. Dat is vanzelfsprekend een belevenis die niemand mag missen. Er zijn verschillende gondola stations waar men kan opstappen. De tocht gaat over de Canal Grande en kleine kanalen waarbij men de mooie gebouwen van dichtbij kan zien.

Kopen of niet?

Er zijn verschillende opties voor de toeristen met de Venice City Pass, maar niet alle bezienswaardigheden, musea en attracties zijn aangesloten bij de toeristenkaart. Een Starter kost 75 euro en hiervoor krijg je toegang tot een tiental attracties waaronder Doge’s Palace. Als je online een los ticket koopt voor de St. Mark’s Square Museums dan is de prijs 25 euro. Daarvoor krijg je toegang tot Doge’s Palace, Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale en de Monumentale kamers van de Biblioteca Nazionale Marciana. In de Starter zit ook een Grand Canal Tour maar als je met de gewone veerboot (waterbus) door Venetië vaart kom je ook over het Grote Kanaal. Het openbaar vervoer is niet inbegrepen in de Venice City Pass. Een Starter met OV (voor 3 dagen) kost 120 euro. Een enkeltje voor de waterbus (75 minuten) kost 7,5 euro.

Turbopass

De officiële website van Venice City Pass is het Duitse bedrijf Turbopass. Zij hebben kortingskaarten voor 12 steden waaronder Rome, Venetië, Dubai en New York.

Venezia Unica

De City Pass Venezia Unica is de officiële kortingskaart van Venetië. Deze toeristenpas lijkt een betere deal te zijn met een prijs van 48 euro. Je krijgt dan toegang tot 11 musea waaronder Ca’ Pesaro. Dit is een internationale galerij voor moderne kunst en Oriëntaalse kunst en een top attractie in Venetië. Naast de musea heb je ook toegang tot 14 kerken. Openbaar vervoer is bij Venezia Unica
eveneens niet inbegrepen. Dit moet je toevoegen en kost 40 euro extra voor 3 dagen.

Groepsreizen Zuid-Europa

Groepsreizen Italië (100 groepsreizen, stedentrips, cultuur- en kunstvakanties)
Kroatië (busreizen, singlereizen en Balkan rondreizen)
Frankrijk (busreizen, fietsen, wandelen)
Spanje (rondreizen, Andalusië)