Gondel boot Venetie

gondel boot Venetie
Er zijn op het moment zo’n 400 gondelboten in Venetië. Een gondelboot is ruim 10 meter lang en bijna 1,5 meter breed. Er mogen maximaal 6 personen in. Je kan er mee naar de Canal Grande of door een van de kleine kanalen varen.

gondel in het kanaal van Venetie

Gondola online boeken

Hoe kan je het best een gondelboot boeken? Het veiligst is dit online te doen. Dan heb je tenminste de zekerheid wat het gaat kosten en een vast tijdstip. Een privé gondeltocht voor 30 minuten kost online ongeveer 115 euro. Er mogen dan 5 personen mee. Vindt je dit te gortig dan kan de gedeelde gondeltocht een mooi alternatief zijn. Voor 33 euro p.p boek je een gedeelde gondeltocht van 30 minuten.

Gondola boeken op straat

De prijs op straat ligt lager dan als je online een ticket koopt. Logisch want de online aanbieder wil er ook iets op verdienen. Een gondola tochtje van 30 minuten overdag kost 80 euro. ’s Avonds is dit 100 euro voor 30 minuten. Dit schijnen vaste prijzen te zijn en er is niet echt ruimte voor onderhandelen. In de zomermaanden kan het erg druk zijn met lange wachttijden tot gevolg. Het kan daarom verstandig zijn om niet een gondola te nemen bij de top attracties als St. Mark’s Square en de Rialtobrug.

Gondola ferry

Wil je wel een keer de ervaring hebben van varen in een gondola zonder hoge kosten? Dan is de gondola ferry de oplossing. Als de plaatselijke bevolking een kanaal wilt oversteken zonder een kilometer (of langer) te lopen dan maken ze gebruik van de gondola ferry. De boot vaart van de ene zijde van het kanaal naar de andere zijde. Het is dus een kort tochtje maar wel in een gondola. Kosten zijn slechts 2 euro, inwoners betalen 70 cent. Dit staat ook aangegeven op borden. Uiteraard varen ze niet naar toeristenbestemmingen zoals het treinstation of St. Mark’s Plein. Een aantal passages zijn: Santa Sofia – Rialto Markt, San Tomà – Sant’Angelo en Santa Maria del Giglio – San Gregorio.

Toeristenpas

De Venice City Pass is waarschijnlijk de meest bekende toeristenpas in Venetië. Met deze kaart krijg je gratis toegang tot attracties. De toeristenpas is niet goedkoop. Alleen bij de duurste variant van 150 euro kan je veel attracties bezoeken. Er is ook een toeristenpas van het toeristenbureau van Venetië en deze pas lijkt een betere deal te zijn.

Waterbus

Varen met de waterbus is natuurlijk niet hetzelfde als een gondel maar is wel het goedkoopst als je wilt varen. Drie dagen met de waterbus kost 40 euro (in 2022) en 7 dagen waterbus is 60 euro.

Groepsreizen Zuid-Europa

Groepsreizen Italië (100 groepsreizen, stedentrips, cultuur- en kunstvakanties)
Kroatië (busreizen, singlereizen en Balkan rondreizen)
Frankrijk (busreizen, fietsen, wandelen)
Spanje (rondreizen, Andalusië)