Canal Grande


De oude binnenstad van Venetië ligt in een lagune van de Adriatische zee en is omgeven door water. Veel inwoners wonen op het vaste land omdat de huizenprijzen in het historische centrum erg hoog zijn geworden. De oude stad telt een heleboel kanalen en bruggetjes. Geen wonder dan ook dat de boot het belangrijkste vervoer is in de oude binnenstad. Zelfs het ziekenvervoer en de uitvaart gaan via het water. De Canal Grande (Grote Kanaal) is de belangrijkste waterweg die dwars door Venetië gaat. De lengte is 4 km en de breedte ligt tussen de 30-70 meter.

waterboot in Venetie
De bekende waterbussen varen verschillende routes door de stad en naar de eilanden. Het goedkoopst is om een OV-kaart te kopen die een aantal dagen geldig is en die ook in de waterbus gebruikt kan worden. Een ticket voor 3 dagen kost rond de 40 euro en een pas voor 7 dagen is zo’n 60 euro. Je kan natuurlijk ook lopen maar een wandeling door de nauwe straatjes en over de vele bruggetjes kost relatief veel tijd. Varen met de boot is bovendien leuk hoewel het vaak erg druk kan zijn.

Toeristenpas
Er zijn verschillende toeristenkaarten maar openbaar vervoer is bij deze kaarten niet inbegrepen. Dit vervoer moet je apart bijkopen en kost net zoveel als je online een losse kaart voor de waterbus aanschaft.

Parkeergarages
Auto’s mogen niet de oude stad inrijden maar moeten geparkeerd worden in een van de parkeergarages bij de Ponte della Libertà. Deze boogbrug is bijna 4 km lang en de enige toegangsweg.

Venetië info

San Marcoplein
Treinstations
Gondel boot

Groepsreizen Zuid-Europa

Groepsreizen Italië
Frankrijk
Spanje