Waterbus


De oude stad van Venetië ligt als een eiland midden in een lagune. Er is een toegangsweg en dat is een brug. Alle auto’s moeten parkeren in parkeergarages nabij de brug. Er rijden geen bussen en auto’s in de binnenstad van Venetië. De cruisehaven ligt dichtbij de binnenstad. Taxi’s kunnen wel mensen van de haven naar het plein Piazzala Roma of het vliegveld rijden. Op het plein komen de bussen aan. De waterbus is het belangrijkste vervoermiddel in Venetië. Op de foto passeert een waterbus (van Actv) het treinstation Santa Lucia dat het eindstation is.

waterbussen die door Canal Grande varen
Waterbussen op de Canal Grande in Venetië. Dit kanaal is het grootst en heeft een lengte van 4 kilometer, 30-70 meter breed en 5 meter diep. Er zijn ongeveer 117 kanalen in Venetië.

waterboot station bij rialto brug
De halte van de waterbus bij de Rialto brug die op de achtergrond ligt. De boten varen zeer geregeld langs zodat men nooit lang hoeft te wachten. Een pas voor 3 dagen reizen met de waterbus kost 40 euro en een pas voor 7 dagen is 60 euro. Een enkeltje van 75 minuten is relatief duur en kost 7,50 euro. Tickets kan je online bestellen of via de app op je mobiel van ACTV. Uiteraard kan je ook tickets kopen bij verkooppunten in de stad of uit een automaat. Ook aan boord zou je tickets moeten kunnen kopen maar door de grote drukte is dit vaak niet gemakkelijk. Er zijn verhalen van toeristen die een flinke boete moesten betalen omdat ze geen kaartje hadden terwijl ze dit niet aan boord konden kopen. Als je een toeristenpas Venetië koopt dan is de waterbus niet inbegrepen maar moet je deze bijvoegen. De ultieme vaartocht door Venetië is natuurlijk met de gondel boot.

Groepsreizen Zuid-Europa

Groepsreizen Italië (100 groepsreizen, stedentrips, cultuur- en kunstvakanties)
Kroatië (busreizen, singlereizen en Balkan rondreizen)
Frankrijk (busreizen, fietsen, wandelen)
Spanje (rondreizen, Andalusië)