Kanalen

wandelen langs kanalen in Venetie
Volgens de Wikipedia ligt Venetië op 118 eilanden met daartussen 177 kanalen en zijn er zo’n 400 bruggen. De boot is dan ook het belangrijkste vervoersmiddel in de binnenstad. Het San Marco plein wordt gezien als het centrum. Het bekendste kanaal is Canal Grande.

kanalen in Venetie
Niet iedereen in de binnenstad heeft een boot maar er varen heel wat soorten boten. Een open sloep met een begrafeniskist daarin zijn niet ongewoon om te zien. Ook de ambulance en brandweer hebben hun eigen boten. De individuele reizigers varen met waterbussen rond. Als toerist betaal je zo’n 40 euro om 3 dagen mee te varen. De lokale mensen betalen veel minder. Een tochtje met de bekende gondel boot kost 80 euro voor 30 minuten.

Met de boot van vliegveld naar Venetië

Als je met het vliegtuig aankomt kan je per boot naar Venetië varen. De vertrekpieren liggen net buiten het vliegveld, je kan er zo naar toe lopen. Een ticket voor de waterbus kost 15 euro en de vaartocht is 1,5 uur over. Een privé boot doet er minder dan een half uur over maar is ook duurder. Een tochtje van het vliegveld naar een hotel in Venetië kost ongeveer 107 euro met een privé boot. Naar St. Mark’s Square is ook rond de 107 euro en naar de cruisehaven is 120 euro. Het voordeel van de privé boot is dat je zo dichtbij mogelijk bij je hotel wordt gebracht. Veel hotels hebben hun eigen aanlegsteiger.

Groepsreizen Zuid-Europa

Groepsreizen Italië
Kroatië
Frankrijk
Spanje