Kabelwagen Boedapest

kabelwagen Boedapest
Als je de Burcht van Boeda wilt bezoeken dan is de kabelwagen de snelste en kortste weg. In minder dan 1 minuut sta je 70 meter hoger waar het paleis is gelegen. Een ticket is niet goedkoop, het is zeker 10 euro voor een retour ticket.

kabelwagen Boedapest uitzicht op de stad en Donau
De kabelwagen bestaat uit 3 compartimenten waar elk 5/6 mensen in mee kunnen. Als je meegaat zorg dan dat je in het voorste compartiment instapt. Hier heb je een onbelemmerd uitzicht op beneden en kan je leuke foto’s maken van het uitzicht op de stad en rivier.

uitzicht in achterste deel van de kabelwagen Budapest
Op de terugweg stapten we in het derde compartiment en dan zie je vooral het dak voor je.

Locatie

Het grondstation van de kabelwagen staat naast de tunnel bij Clark Adam Square. Voor de tunnel ligt de Liberty Bridge die meer dan 330 meter lang is. Tram 47 en 49 stoppen op minder dan 100 meter van het grondstation van de kabelwagen. De trams rijden van hier naar Deak Ferenc ter wat het eindpunt is. Dit is een mooie route maar door de kabelwagen ook de duurste reis.

Bus
Als je de app van Boedapest OV raadpleegt dan is buslijn 216 een prima en goedkope oplossing als je van Deak Ferenc ter vertrekt. De bus rijdt via de Liberty Bridge naar Clark Adam Square en de volgende stop is Disz ter. Het is vanaf deze laatste stop 466 meter lopen naar de Burcht van Boeda.

Trap
Een directe (steile) trap zag ik niet zo snel toen we bij het grondstation stonden. Je zou een bordje verwachten maar wij zagen geen enkele aanwijzing. Er is een trap bij het Vissersbastion maar dat ligt wel een eindje verderop.

Boedapest

Parlementsgebouw
Szimpla Kert
Groepsreizen Hongarije