Szimpla Kert

Szimpla kert sfeervol verlicht
Szimpla Kert, letterlijk vertaald als “Eenvoudige Tuin”, begon in 2002 en was de eerste van zijn soort. Het concept van een ruïnebar was volledig nieuw. Oprichters creëerden een sociale ruimte in een verlaten en vervallen gebouw dat oorspronkelijk was bestemd voor sloop. Ze veranderden de ruimte in een surrealistische collage van kunst en geschiedenis, en een plek die snel bekend werd als een van de coolste bars in Boedapest.

bovenverdieping in Szimpla kert met planten

Architectuur en interieur

De ruimtelijke indeling van Szimpla Kert voegt zich bij de overblijfselen van het vervallen gebouw. Bij het betreden van de bar, word je begroet door een doolhof van kamers en gangen, allemaal versierd met een eclectische mix van gerecycleerde objecten, van oude fietsen tot vervlogen radiotoestellen, wat bijdraagt aan het unieke karakter en de charme. De openluchtcinema en de tuin vol met geïmproviseerd meubilair geven een frisse toets aan het ruige en verweerde exterieur.

szimpla kert in de avonduren

Cultuur en Evenementen

Szimpla Kert is meer dan alleen een bar: het is een cultureel centrum dat een belangrijke rol speelt in de lokale gemeenschap. Gedurende de week organiseert de locatie diverse evenementen zoals filmvertoningen, live muziek, kunsttentoonstellingen en boerenmarkten. Op zondag kan je er overdag groenten, fruit en ambachtelijke vleesproducten kopen.

tuin van Szimpla Budapest

Eten en drinken

Szimpla Kert serveert een breed scala aan dranken, van Hongaarse wijnen en internationale bieren tot unieke cocktails en sterke dranken. Een halve liter tapbier is een populair drankje maar je kan er ook wijn, cocktails, frisdrank, limonade, thee en koffie kopen. Ook is er een bescheiden aanbod van Hongaarse snacks en streetfood. Szimpla rekent 1900 HUF voor een halve liter bier (5,10 omgerekend).

Betalen

Betalen kan in cash of met je bankkaart. Je moet dan je kaart op de tablet leggen en op het scherm een keuze maken uit 4 getallen (0, 5, 10 en 15 of 20). Wat dat precies is weet ik niet zeker, misschien de service fee? Als je het niet weet dan drukt het personeel gewoonlijk op 0. Hierna druk je de bankkaart nogmaals op het scherm en de betaling wordt afgeschreven.

Openingstijden

openingstijden Szimpla kert boedapest 2023
De pub is 7 dagen per week open. In het weekend vroeger dan doordeweeks. Bij de ingang wordt gecontroleerd op leeftijd. Zie je er jong uit dan kan je ID-kaart gevraagd worden.

szimpla kert poort overdag
Wil je rustig leuke foto’s maken zonder veel mensen, kom dan overdags langs. ’s Avonds na 19.00 uur wordt het snel drukker. De feeërieke verlichting zorgt dan wel voor veel sfeer.

Groepsreis Hongarije

Groepsreizen Hongarije