Bali vakantie


Bali is een wereldbekend eiland in Indonesië dat ieder jaar miljoenen toeristen trekt. De grote touroperators in Nederland hebben vooral pakketreizen (hotel + vliegreis) in het programma. Maar er zijn ook rondreizen naar Indonesië waarbij Bali wordt aangedaan. Meestal wordt dan op het einde van de groepsreis een aantal nachten in een strandresort verbleven. Wat ons verraste op Bali waren de grote golven aan het strand. Vaak waren er kleine zones waar zwemmers terecht konden. De meeste zones waren het domein van de surfers. Op de foto het strand van Kuta.


We hadden vooraf een provisorisch reisschema gemaakt van plaatsen die we wilden zien zonder een vast tijdschema. In het Citadines Hotel Kuta verbleven we uiteindelijk 6 nachten. Het dakterras met infinity pool, lounge banken en restaurant is de grote trekker van het Citadines Hotel. Vanaf het dakterras zag je de vliegtuigen in de verte opstijgen en landen zonder lawaai te horen. Kuta is een erg toeristische stad die te vergelijken is met Lloret de Mar in Spanje. In het centrum zijn overal uitgaansgelegenheden. Het hotel echter ligt net buiten het drukke centrum op ongeveer 800 meter. Het strand ligt aan de overkant van de straat.


Als je eens wilt leren surfen dan is het Citadines Hotel Kuta een prima plek want op het strand tegenover het hotel zijn diverse surfleraren. Voor pakweg 14 euro krijg je een surfpak en surfplank waarop je 2 uur mag leren surfen. In het begin legt de leraar nog even uit hoe je het moet doen :).