Seminyak


Seminyak is een badplaats op Bali die dichtbij Kuta en Denpasar ligt. Seminyak staat vooral bekend om zijn hippe uitgaansleven en luxe hotels. Wij zijn er ook een nachtje naar toe geweest om de ervaring te proeven. Ons hotel was het HARRIS Hotel dat op 5 minuten lopen ligt van het strand. Het is een middenklasse hotel. Wij betaalden eind juni ongeveer 60 euro voor een nacht met ontbijt.


Hippe strandclubs
Seminyak telt diverse beachclubs waarvan sommigen wereldbekend zijn. Ik kende ze eerlijk gezegd niet maar onze dochter wel :). Een club met wereldfaam is de Potato Head Beach Club Bali die aan het strand van Seminyak is gelegen. Op de foto het grasveld dat achter de infinity pool ligt. Men kan hier niet zomaar in het gras gaan liggen. Voor de plekjes (rieten mat, stranddoek en hoofdkussens, tafeltje) moet betaald worden. Ik ben vergeten wat de prijs was maar het zou 30 euro kunnen zijn. Het is er altijd druk dus wij waren al blij dat we ergens konden zitten. Voor het liggen op het grasveld is een wachtlijst. Ook de ligbedden en terrasstoelen zijn allemaal bezet. Een dj speelt voortdurend muziek. Een andere bekende strandclub is Finns Beach Club die een kilometer verderop ligt.


De infinity pool van de Potato Head Beach Club Bali met uitzicht op het strand en de zee. Op de foto is op de achtergrond een grote golf te zien op het strand. Ook in Seminyak kan men goed surfen. Katamama Suites at Desa Potato Head is een 5-sterren hotel naast de beach club. Een suite kost in oktober 333 euro per nacht inclusief ontbijt en een bedbank bij de Potato Head Beach Club. Heel wat goedkoper is een verblijf in Beji Ayu Homestay waar een nachtje in een Superior tweepersoonskamer 13 euro kost. Een Deluxe kamer kost 16 euro. Met een goedkope taxi kan men zich gemakkelijk verplaatsen.

Zwemmen

De golven op Bali zijn veel groter als we in Nederland gewend zijn. Houdt u van zwemmen in zee dan is de badplaats Sanur een goede keus. Daar zijn de golven aan het strand minder wild als in Seminyak en Kuta. Ook zijn er tal van kleine strandjes op het eiland waar de golven aan het strand minder zijn en waar u gewoon lekker kunt leggen op een handdoek.

Rondreis Indonesië

Vergelijk hier tientallen groepsreizen naar Indonesië van KRAS, TUI, Stipreizen, OAD, De Jong Intra en FOX. Er is al een goedkope Indonesië rondreis vanaf 879 euro. Shoestring, Koning Aap, Baobab hebben duurzame reizen naar o.a Kalimantan, Sulawesi en Bali.

Goedkope groepreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • China
  • India
  • Japan
  • Vietnam
  • Azië
  • rondreis naar Bali