Ubud Bali


Ubud is een dorp op Bali dat gezien wordt als het cultureel centrum van het eiland. In het levendige centrum zijn veel restaurants, winkels en guesthouses. Wij reden met een particuliere chauffeur van Kuta naar Ubud en verbleven er enkele nachten. Het dorp is een goede uitvalsbasis naar attracties in de buurt zoals de rijstvelden, theater, luwak koffieplantage en Tegenungan waterval.


In Ubud hadden we een mooie villa geboekt met tropische tuin en zwembad. De villa op de foto is Alas Petulu Cottages die rond de 55 euro per nacht vraagt inclusief ontbijt. Wilt u een eigen zwembad(je) erbij dan betaalt u zo’n 90 euro. Het goedkoopst zijn de superior rooms voor 33 euro. Onze villa was ruim met een romantisch hemelbed. Om de kosten te drukken verbleven we ook in een leuk guesthouse waar we onze kleding konden laten wassen en strijken.


In het centrum is een echt toeristen straatje dat vol met souvenirs staat. Het is wel zaak om af te dingen want er worden soms hoge prijzen gevraagd. Verder zijn er veel leuke restaurantjes om te eten. We zijn o.a naar een theatershow geweest die buiten het dorp lag en naar de rijstvelden. U kunt hiervoor een excursie boeken in het hotel of in het dorp.

Taxi Bali
Taxi’s en scooters zijn het vervoermiddel op Bali. Onze dochter had de taxi app Grab op haar telefoon en dit werkte erg goed in combinatie met een lokale prepaid simkaart. Deze simkaart is op het vliegveld en in veel winkeltjes te koop. De particuliere chauffeur stelde voor om ook de andere dagen voor ons te rijden. We betaalden hiervoor 500.000 roepia’s (ongeveer 33 euro) per dag. Dit is inclusief de benzine die erg goedkoop is op Bali. De chauffeur haalde ons op bij de villa/guesthouse en reed vervolgens naar de attracties die we van tevoren hadden uitgezocht. Wij bezochten de rijstvelden en de Tegenungan Waterfall die veruit het populairst is van de plaatselijke watervallen.

Bali vakantie

Seminyak
Citadines Kuta Beach Bali
Bali surfen beginners
Ferry Sanur Nusa Lembongan
Snorkelen op Nusa Lembongan
Groepsreizen Indonesië

Goedkope groepreis Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • China
  • India
  • Japan
  • Vietnam
  • Azië
  • rondreis naar Bali