Lissabon

Lissabon
Lissabon is de hoofdstad van Portugal en de grootste stad van het land. Het telt 520.000 inwoners. De gemiddelde temperatuur overdag komt zelden onder de 15 graden en de zon schijnt 290 dagen per jaar. Baixa is het historische centrum van Lissabon aan de Taag (Benedenstad) waar veel toeristen verblijven.

Attracties Lissabon

– Bairro Alto (winkelen en uitgaan)
– Alfama (oudste wijk van Lissabon)
Baixa (benedenstad aan de Taag rivier)
Arco da Rua Augusta (triomfboog)
Pedro IV-plein (Rossio genaamd)
– Toren van Belém (verdedigingstoren, UNESCO)
– Mosteiro dos Jerónimos (klooster, UNESCO)
– Kathedraal van Lissabon
– Klooster van São Vicente de Fora
Castelo de São Jorge (bekendste kasteel)
– Museu Nacional de Arte Antiga (belangrijkste museum)
– Berardo Collectie Museum (moderne kunst)

Vliegveld

De luchthaven van Lissabon ligt in stedelijk gebied in het noorden van Lissabon. Er zijn 2 terminals: T1 en T2. T1 is de belangrijkste terminal waar de meeste vluchten binnenkomen. Een aantal budget luchtvaartmaatschappijen vertrekken van T2 waaronder Transavia, Ryanair en Easyjet. De afstand tussen beide terminals is 1km. Gratis shuttle bussen rijden om de 10 minuten tussen de terminals. Het is 20 minuten rijden met de metro van het vliegveld naar het centrum en een ticket kost 1,40 euro.

Metro

Het metro netwerk van Lissabon bestaat uit 4 lijnen met zo’n 40 stations. De treinen rijden tussen 6.30 en 01.00 uur ’s nachts. Om te reizen heb je een pasje nodig (kost 50 cent) waarop je de tickets laadt. Een los ticket dat 60 minuten geldig is kost 1,50 euro. Een gewoon enkeltje is het goedkoopst (1,35 euro). Een dagkaart van 24 uur kost 6,45 euro. Een maandkaart is 30 euro, senioren van 65 jaar en ouder betalen 20 euro. Je kan het pasje al in Nederland kopen. Je moet hiervoor met een creditcard betalen. Na de betaling ontvang je een mail met een cijfercode. Op het metrostation voer je deze code in en hierna ontvang je het pasje uit de automaat. Hier staat de exacte informatie.

Hotels Lissabon centrum

Booking heeft enkele duizenden hotels in de stad waarvan 2600 in het centrum. Een kleine selectie van populaire hotels met veel reviews staan hieronder vermeld. Het ontbijt is vaak niet inbegrepen in de getoonde prijs. Portugezen drinken ’s morgens koffie met een broodje, vaak doen ze dit op straat in een van de koffiehuizen.
– Lux Lisboa Park (4 sterren, 6331 reviews, 8.9)
– TURIM Boulevard Hotel (5 sterren, 3481 reviews, 8.8)
– Hotel INN Rossio (2 sterren, 3154 reviews, 7.8)
– Browns Central Hotel (4 sterren, 3143 reviews, 9.0)
– Duplo Charme Boutique Hotel (2 sterren, 3006 reviews, 8.4)
– Lisboa Carmo Hotel (4 sterren, 2028 reviews, 9.1)
– Lisbon Serviced Apartments – Liberdade (1987 reviews, 8.6)
Alle hotels van Booking in het centrum van Lissabon
Groepsreizen Portugal

Stedentrip Lissabon

Een stedentrip Lissabon & Porto met een groep kan je boeken bij Shoestring. Hun rondreis duurt 5 dagen en de groepsgrootte is 6-24 personen. TUI en De Jong Intra bieden geen groepsreis Lissabon aan maar wel individuele stedentrips met keus uit tientallen hotels.
Stedentrip Lissabon + Porto (groepsreis van Shoestring)
Stedentrip TUI
Stedentrip De Jong Intra

Vakantie Portugal

Groepsreizen Portugal
Porto