Kasteel Sao Jorge Lissabon

Castelo de São Jorge - kasteel in Lissabon
Castelo de São Jorge is een Moors kasteel dat op de hoogste heuvel ligt dichtbij het Rossio plein. Het kijkt uit over de wijken Alfama, Baixa en de Taag rivier. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd en geraakte in 1755 tijdens de grote aardbeving zwaar beschadigd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het grondig gerestaureerd en nu is het een van de belangrijkste attracties in Lissabon.

Kasteel Sao Jorge Lissabon
Kasteel de São Jorge is een Nationaal Monument en 7 dagen per week open (op een paar feestdagen na). In de winter tot 18.00 uur en in de lente en zomer tot 21.00 uur. Een ticket kost 10 euro als je ouder dan 25 jaar bent. Jongeren tussen de 13 en 25 jaar betalen 5 euro en senioren vanaf 65 jaar betelen 8,50 euro. De ingang ligt aan Rua de Santa Cruz. Station São Tomé (tram, bus) ligt op 1-2 minuten lopen van het kasteel. Er zijn ook enkele liften die van de benedenstad naar boven gaan.

Kasteel Sao Jorge Lissabon
Castelo de São Jorge ligt op een hoogte van 97 meter. Op het plein voor het kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad en de Taag.

Vakantie Portugal & Spanje

Groepsreizen Portugal
Andalusië attracties & groepsreizen
Groepsreizen Spanje