Baixa Lissabon

wijk Baixa in Lissabon
Baixa is het historische centrum van Lissabon aan de Taag (benedenstad) waar veel toeristen verblijven. Het is een mooie omgeving met monumentale huizen, winkels, restaurants, hotels en attracties. Links (bij het lege Praça do Comércio plein) is de Arco da Rua Augusta te zien.

Baixa winkelen

IJzeren lift Santa Justa in Baixa
Om naar het hoger gelegen gedeelte van Lissabon te komen kan men een lift nemen. De bekendste lift is de Elevador de Santa Justa. Deze ijzeren lift is 45 meter hoog en verbindt Rua Santa Justa met het Carmoplein. Het is een attractie die veel bezoekers trekt. De lift werd tussen 1900-1902 gebouwd en is een Nationaal Monument. Een ticket om naar boven en beneden te gaan kost 5,30 euro. Er is ook een uitkijkpost en een ticket hiervoor kost 1,50 euro. Heb je een 24-uur OV kaart (6,45 euro) dan kan je gratis met de ijzeren lift op en neer. De uitkijkpost kost wel geld. De lift op de foto is waarschijnlijk de Santa Luzia Lift (adres R. Norberto de Araújo 25).

kabeltrein in Baixa Lissabon
Een andere attractie in Baixa is de kabeltrein of historische tram. Met de Lissabon OV dagkaart kan je gratis meerijden. Het is niet alleen leuk maar bespaart je ook een pittige klim naar boven. Er zijn 3 kabeltreinen:
– Ascensor da Bica
– Ascensor Glória
– Ascensor Lavra

Vakantie Portugal

Rossio plein Lissabon
Groepsreizen Portugal
Porto