Rossio plein Lissabon


Rossio is het bekendste plein in Lissabon. Officieel heet het Praça de D. Pedro IV maar in de volksmond wordt het Rossio genoemd. Het plein ligt in het historisch centrum Baixa waar veel winkels en hotels zijn. In het midden van Rossio staat een grote zuil met het standbeeld van koning Pedro IV van Portugal. Ook zijn er twee fonteinen te vinden.

fontein op Rossio Lissabon

Baixa Lissabon
Van Rossio is het ongeveer 600 meter lopen naar de Arco da Rua Augusta die dichtbij de Taag rivier ligt. De wijk Baixa heeft voetgangersstraten en veel winkels, restaurants en hotels.

station Rossio
Het treinstation van Rossio ziet er prachtig uit. Het was in het verleden het centraal station van de stad. Tegenwoordig heeft het alleen nog een traject en dat is naar de stad Sintra. Treinen gaan door een tunnel van 3 km om het treinstation te bereiken. Op Rossio kan je ook de metro pakken en hiermee is het een prima uitgangspunt als je de historische binnenstad wilt bezoeken. Het belangrijkste treinstation in Lissabon is thans het moderne Gare do Oriente dat dichtbij de Taag rivier ligt. Het grootste busstation ligt bij het Sete Rios Station.

Vakantie Portugal

Groepsreizen Portugal
Porto