Florence

Florence centrum terras
Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en een van de bekendste cultuursteden van Europa. Bekende attracties zijn Ponte Vecchio, Galleria degli Uffizi en de kathedraal Santa Maria del Fiore (Duomo). De stad telt 383.000 inwoners.

Attracties

Ponte Vecchio (brug uit Middeleeuwen)
Galleria degli Uffizi (kunstmuseum)
Duomo (Kathedraal Santa Maria del Fiore)
Baptisterium (doopkapel voor Duomo)
Palazzo Vecchio (belangrijkste paleis in centrum)
– Galleria dell’Accademia (met originele David van Michelangelo)
Piazza della Signoria (met kopie van David)
Loggia dei Lanzi (beeldengalerij)
Palazzo Pitti (4 musea)
Boboli Tuinen (naast Palazzo Pitti)

Vliegveld

Het vliegveld Amerigo Vespucci ligt ongeveer 8 km van het centrum van Florence. Het is een vrij klein vliegveld. Het is 2 uur vliegen vanuit Nederland. KLM heeft directe vluchten van Amsterdam met Florence. Transavia vliegt van Schiphol naar Pisa (83km van Florence) en Ryanair vliegt van Eindhoven naar Pisa. De tram T2 rijdt tussen 5.06 en 00.30 uur naar het centrum en doet hier 20 minuten over. De opstapplaats Peretola Aeroporto ligt op 2 minuten van de aankomst- en vertrekhal. Een enkeltje kost 1,50 euro. Kaartjes kopen kan in de kaartautomaat op de halte of online met de app TABNET. De Sky bus vertrekt vermoedelijk van een halte nabij de tram. Een taxi heeft een vaste prijs van 22 euro. Op feestdagen is dit 24 euro en het nachttarief is 25 euro. Voor elk stuk bagage wordt 1 euro extra gerekend.

Auto & Tram

Kom je met de auto naar Florence dan wordt het sterk aangemoedigd om de auto aan de rand van de stad te parkeren en de Tramvia te nemen. Deze tram rijdt om de 10 minuten (of sneller in de spits) en kost 1,50 per rit. Er zijn twee lijnen: T1 En T2. De historische binnenstad is autovrij en alleen verkeer met een permit mag er parkeren (Zona a Traffico Limitato). Er hangen camera’s en je zal de eerste niet zijn die een hoge boete krijgt voor het ongemerkt binnenrijden van de zone. Tramvia gaat dwars door de stad. Er is ook een hop on hop off bus die tours van 60 minuten onderhoudt.

Trein

Santa Maria Novella (SMN) is het centraal treinstation. Het kopstation heeft 19 perronsporen en 59 miljoen reizigers per jaar. Er zijn hogesnelheidstreinen naar Bologna en Rome.

Groepsreis Toscane & Florence

Op Groepsreizen Italië staan 15 groepsreizen naar Toscane. Sommige reizen zijn met het vliegtuig + bus en andere gaan geheel per bus. De 8-daagse vliegreis Toscane, Umbrië en Rome van touroperator TUI heeft een vanaf prijs van €475.

Hotels

Een aantal populaire accommodaties gerangschikt op het aantal reviews. De goedkoopste hotels in Florence zijn hostels met slaapzalen en guest houses.
– Hu Firenze Camping in Town (chalets, 12.255 reviews, 8.5)
Plus Florence – bed op slaapzaal 9417 reviews, 8.1)
– c-hotels Ambasciatori (2912 reviews, 8.3)
– Hostel Archi Rossi (2146 reviews, 8.8)
– Hotel Londra (1984 reviews, 7.9)

Goedkope groepsreis

  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Zwitserland