Uffizi

Uffizi paleis Florence
Het Palazzo degli Uffizi is een stadspaleis in het centrum van Florence. Het U-vormige gebouw was bedoeld als kantoorruimte en gebouwd tussen 1560 en 1581. Opdrachtgever was een zoon van de machtige familie de’ Medici. Op de bovenste verdieping verzamelde hij en zijn familie kunstvoorwerpen. In de loop van de tijd is deze collectie uitgegroeid tot een van de belangrijkste kunstmusea in de wereld. Uiteraard met veel schilderijen van Italiaanse grootmeesters waaronder Michelangelo, Raphaël, Titiaan en Leonardo da Vinci. De belangrijkste stukken staan in de Tribuna degli Uffizi.

Uffizi museum wachtrij
Galleria degli Uffizi is het beroemde museum dat in het stadspaleis ligt. Wees voorbereid op een behoorlijke wachtrij als je geen tijdslot hebt. Een tip is om vroeg te komen. Het is dan minder druk en ook niet zo warm als in de middag.

Tickets

Tickets kosten standaard 20 euro. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree en jongeren van 18-25 jaar betalen slechts 2 euro. Bezoekers die de eerste zondag van de maand komen hebben ook gratis toegang. Een PassePartout 5 Dagen kost 38 euro en is inclusief Palazzo Pitti & Boboli tuinen. Een jaarkaart is 70 euro en een familiekaart 100 euro voor onbeperkt bezoek in een jaar.

Een nadeel van gratis tickets is dat je niet online een reservering mag maken voor een bepaalde dag + tijdstip. Online een tijdstip reserveren kost 4 euro en kan je in het hoogseizoen aanzienlijke wachttijd besparen. Na je reservering van het tijdslot krijg je een bevestigingsmail. Print deze uit en wissel het om in het ticket office voor een entreebewijs. Je hoeft vervolgens niet plaats te nemen in de lange wachtrij maar kan naar binnen gaan via de fast track lane. Op de website van uffizi.it kan je ook tickets kopen voor Palazzo Pitti en de Boboli Tuinen. Een nadeel van reserveren is dat het niet gewijzigd kan worden.

Locatie

Het paleis ligt naast Palazzo Vecchio en Piazza della Signoria. Dichtbij is de rivier en Ponte Vecchio. Buslijn C1 heeft een halte op 210 meter van het museum en naar het Centraal Station is 1,4 km lopen.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Toscane & Italië
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Zwitserland