Piazza della Signoria

Piazza della Signoria Florence
Piazza della Signoria is het centrale plein in historisch Florence. Het Palazzo Vecchio en de beeldengalerij Loggia dei Lanzi zijn aan het plein gevestigd. Achter de beeldengalerij staat het Uffizi paleis met het beroemde kunstmuseum.

Piazza della Signoria met Neptunusfontein
Palazzo Vecchio met links de Neptunusfontein. Deze fontein werd tussen 1560 – 1575 gemaakt. Het gezicht van Neptunus is van Cosimo I de’ Medici die destijds groothertog was van Toscane. Rechts staat de David bij de ingang van het Palazzo Vecchio. Op de achtergrond is de kerktoren te zien van de Badia Fiorentina Monastero.

standbeeld van ruiter op plein Florence
Het gezicht van Cosimo I de’ Medici is ook terug te vinden op het standbeeld van de ruiter. Links staat Palazzo Vecchio en in het midden de Uffizi. Rechts Loggia dei Lanzi.

Hotels op het plein

Relais Piazza Signoria (1298 reviews, 9.2) is een 4-sterren hotel op de hoek van het plein Piazza della Signoria. De kamers beschikken vaak over een aparte slaapkamer. Enkele kamers kijken over het plein uit waaronder het penthouse appartement. Appartement Piazza Signoria 1 (70 reviews, 9.7) ligt naast Loggia dei Lanzi op 50 meter van de ingang van Palazzo Vechio. B&B La Signoria Di Firenze (371 reviews, 9.5) ligt op 20 meter van het plein. De B&B biedt kamers voor 1, 2 en 4 personen.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Toscane & Florence
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Zwitserland