Duomo

Duomo Florence
De Duomo van Florence heet voluit Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Het is een van de grootste kathedralen van Europa. In de Middeleeuwen was Florence een belangrijke stad. De bouw startte in 1296 maar werd verschillende keren stilgelegd. Pas in 1472 werd het laatste werk voltooid. De koepel werd tussen 1420 – 1436 gebouwd en is 91 meter hoog. De diameter is 45 meter. De vrijstaande Campanile (klokkentoren) heeft een hoogte van 85 meter.

kathedraal van Florence kerktoren
De fraaie voorgevel met de roosvensters werd pas tussen 1876 en 1888 gebouwd. Lang niet iedereen in die tijd was het eens met de uitbundige stijl van de façade.

Duomo facade met deuren
Het indrukwekkende gebouw staat midden in het historisch centrum van Florence. Tegenover de Duomo ligt de vrijstaande doopkapel (Baptisterium) dat acht hoeken heeft en er al stond voor de Duomo.

Tickets

Er zijn 3 tickets te koop. De Brunelleschi Pass kost 30 euro en geeft toegang tot de Duomo, klokketoren, museum en Baptisterium. Het is verplicht een tijdslot te kiezen. Veranderingen achteraf zijn niet toegestaan. Andere tickets zijn de Giotto Pass (20 euro) en Ghiberti Pass (15 euro). Bij deze tickets bezoek je de klokkentoren, museum en doopkapel maar niet de Duomo.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Italië
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Zwitserland