Palazzo Pitti

Palazzo Pitti Florence
Palazzo Pitti ligt niet in het historisch centrum van Florence maar aan de overkant van de rivier. De rijke bankier Pitti liet het paleis bouwen in 1458. Een kleine eeuw later kocht een lid van de machtige familie De’ Medici het gebouw. Na 1737 kwam het in handen van het huis Habsburg Lotharingen. In 1865 was het paleis de residentie van de Italiaanse koninklijke familie. Tegenwoordig zijn er 4 musea in Palazzo Pitti.

Tickets
Een ticket kost 16 euro en voor 22 euro heb je ook toegang tot de bijbehorende Boboli Tuinen. Een PassePartout 5 Dagen kost 38 euro en is inclusief het Uffizi museum. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang en tot 25 jaar betalen (Europese) jongeren slechts 2 euro. Online boeken met een tijdslot voor het Palazzo Pitti kost 3 euro. Je hoeft dan niet in de wachtrij te staan. Jongeren met een gratis kaartje mogen niet gebruik maken van het online reserveren.

Palazzo Pitti zijkant
De machthebbers lieten vroeger een afgeschermde passage aanleggen van het Palazzo Pitti naar Palazzo Vecchio. Zo hoefden ze zich niet onder de gewone mensen op straat te begeven. Deze overdekte passage heet Corridoio Vasariano en is 1km lang. Het loopt over de Ponte Vecchio en door het Uffizi paleis. De passage werd in 2016 gesloten maar wordt in de tweede helft van 2022 weer geopend. Toeristen kunnen dan er overheen lopen.

Boboli tuinen Florence
Achter het paleis liggen de bekende Boboli Tuinen die in de 16e eeuw werden aangelegd. In de fraaie tuin zijn allerlei kunstwerken te vinden met vijvers en fonteinen.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Toscane & Florence
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
  • Spanje
  • Zwitserland