Vaci Utca

Vaci utca
Váci Utca, gelegen in het hart van Boedapest, staat bekend als de belangrijkste winkelstraat en een van de meest prominente toeristische bezienswaardigheden in de Hongaarse hoofdstad. Deze levendige en lange straat slingert zich van het plein Vörösmarty Tér richting de Centrale Markthal.

Geschiedenis

De geschiedenis van Váci Utca gaat terug tot de Romeinse tijd, en het heeft in de loop der eeuwen veel veranderingen ondergaan. Van een belangrijke handelsroute in de middeleeuwen tot een centrum van verfijning en cultuur tijdens de 19e eeuw, heeft deze weg altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de stad. Door de eeuwen heen heeft Váci Utca zijn unieke sfeer weten te behouden, een combinatie van historische grandeur en moderne energie.

Toeristisch

Vandaag de dag is Váci Utca de bestemming voor toeristen die willen winkelen, dineren of gewoon genieten van het stadsleven. De straat is vol met winkels, boetieks, cadeauwinkels met souvenirs, fastfood en restaurants. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij slechts een gedeelte van de straat hebben gezien. Het beeld dat wij hadden is dat het inderdaad een toeristische straat is.

Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe
De architectuur langs Váci Utca is net zo gevarieerd als de winkels en restaurants. Van neoklassieke en barokke gebouwen tot Art Nouveau-juweeltjes, het straatbeeld is een levendige showcase van Boedapest’s architectonische geschiedenis. Het bekende Hard Rock Cafe is gevestigd in een opvallend gebouw aan het begin van de straat.

Boedapest

Burcht van Boedapest
Parlementsgebouw
Szechenyi bad