Rondvaart over de Spree Berlijn

Rondvaart over de Spree
Een ontspannende bezienswaardigheid in Berlijn is een rondvaart over de Spree rivier. De boottocht gaat langs diverse attracties zoals de Reichstag, Berliner Dom, Centraal Station, Museumeiland en de Televisietoren. De duur van de vaartocht is ongeveer een uur.

rondvaartboot Berlijn
Kaarten kan je online kopen of bij een van de de boten zelf. Er zijn verschillende rederijen die hun eigen opstaphaltes hebben. Bij een rederij start het seizoen op 4 maart. In de winter zal waarschijnlijk niet/minder gevaren worden. Op de schepen is het mogelijk om wat te drinken of iets kleins te eten.

Berlijn boottocht

Welke rederij kiezen?
Het is verstandig om vooraf de reviews van de rederijen te bekijken. Rederij Riedel heeft de meeste Google reviews maar scoort 3,5 ster. Rederij Hadynski doet het met 4,6 sterren dan een stuk beter. Een ticket bij Hadynski kost 12 euro en de opstapplaats is bij Station Hackescher Markt (600 meter van Alexanderplatz). Bij rederij Riedel kost een ticket 17 euro maar kan je wel op diverse plekken opstappen waaronder het Centraal Station.

Berlijn bezienswaardigheden

Berlijnse Muur
Brandenburger Tor
Potsdamerplatz
Holocaustmonument
Topographie des Terrors
Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche

Groepsreizen Europa

Groepsreizen Duitsland, München
Oostenrijk
Zwitserland