Munchen

Marienplatz Munchen
München is de hoofdstad van deelstaat Beieren en derde stad van Duitsland (na Berlijn en Hamburg). Het is een ideale stad voor een korte stedentrip niet te ver van huis. Het centrum is Marienplatz waar het bekende Neues Rathaus staat dat tussen 1867 en 1909 werd gebouwd. De toren van het stadhuis kan beklommen worden en de entree is 6 euro. Eind maart 2022 was een FFP2 masker vereist als men de toren op wilde gaan en tevens een corona bewijs. Onder het plein ligt het metrostation.

München bezienswaardigheden

– Drie Pinakotheken (3 kunstmusea)
– Deutsches Museum (techniek)
– Oktoberfest bierfestival
– Hofbräuhaus München (bierhal in centrum)
– Englischer Garten (park langs rivier)
– Slot Nymphenburg (barok kasteel)
Odeonsplatz

Frauenkirche Muchen
De belangrijkste kerk is de Frauenkirche. De twee torens zijn bijna 100 meter hoog. De Zuidtoren kan beklommen worden. De entreeprijs voor de Frauenkirche is 7,50 euro voor volwassenen en 21 euro voor een gezin. De kathedraal is 7 dagen per week open behalve als er een kerkdienst is.

Oude stadhuis Munchen
Het Oude Stadhuis staat op Marienplatz en ziet er nog vrij nieuw uit. Het deed tot 1874 dienst toen het gemeentebestuur verhuisde naar het Nieuwe Stadhuis aan de overzijde van Marienplatz. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw en de torenspits ernstig beschadigd. Het is nadien opnieuw opgebouwd.

Viktualienmarkt Munchen
De gemiddelde temperatuur is 24 graden in augustus en 19 graden gemiddeld in september. Dit is hoger dan de gemiddelde temperatuur in Nederland. Toch kan het weer ook tegenvallen zo ondervonden wij tijdens ons bezoek aan München in augustus. Het regende destijds en de temperatuur overdag zakte naar 16 graden. Op de foto de Viktualienmarkt. Dit is een versmarkt dichtbij Marienplatz.

Vervoer

Tickets voor openbaar vervoer koop je op het station of online. Meest eenvoudig is met de MVV app waarbij je het ticket kan tonen ook als je onderweg geen internet verbinding hebt. Een Zone M ticket kost tussen de 8,10 en 14,80 euro voor een hele dag. Het hoogste is zone M-6 waarbij het vliegveld in M-5 ligt. Verschillende netwerk mappen kan je hier vinden. Er is ook een München City Card waarbij de entree van veel attracties is inbegrepen. De City kaart kost 75 euro voor twee dagen. Wil je niet teveel dingen bezoeken dan is de City Card geen goede keus.

Groepsreizen Europa

Groepsreizen Duitsland
Frankrijk
Italie
Kroatie
Oostenrijk
Polen
Zwitserland