Alexanderplatz

Alexanderplatz Berlijn
Alexanderplatz was vroeger het hart van Oost-Berlijn. De grootste attracties zijn de televisietoren en warenhuis GALERIA Berlin Alexanderplatz. Op het plein zijn verder winkels (Primark, Saturn, C&A) en horeca van bekende fastfood ketens.

televisietoren Alexanderplatz
Het kenmerkende gebouw op het plein is de televisietoren die 368 meter hoog is. Op een hoogte van 203 meter is een uitkijkplatform & Bar 203 en op 207 meter is een ronddraaiend restaurant. Een ticket voor het uitkijkplatform kost 24,50 euro. Je mag maximaal 45 minuten op het platform verblijven. Een reservering online is aan te raden als je hier graag naar toe wilt.

Restaurant
Het restaurant ligt op 207 meter hoogte en draait 360 graden. Je kan kiezen voor een tafel bij het raam (27,50 p.p) of een iets goedkopere tafel aan de binnenkant (24,50). Dit is exclusief het eten of drinken. Een 3-gangen diner met twee wijn (en een glas bubbels vooraf) met een afsluitend heet drankje kost vanaf 89 euro p.p. Op een aantal dagen is er ook live-muziek en dan kost een diner 99 euro. Het goedkoopst eten is een ontbijtje nemen: vanaf 33 euro p.p.

Vervoer & locatie

Zou je de laan Unter den Linden (voor de Brandenburger Tor) volgen dan kom je na 2 km uit bij de Alexanderplatz. Op het plein is een metrostation en er stoppen trams en bussen. Een populair hotel is Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz (21.174 reviews, 7.5).

Berlijn bezienswaardigheden

Berlijn
Berlijnse Muur
Potsdamerplatz
Holocaustmonument
Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche

Groepsreizen Europa

Groepsreizen Duitsland, München
Frankrijk
Italie
Kroatie
Oostenrijk
Polen
Zwitserland