Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche Berlijn

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in Berlijn
De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche werd gebouwd tussen 1891-1895 in opdracht van Keizer Wilhelm II om zijn grootvader te herinneren. Tijdens een bombardement werd de kerk in 1943 zwaar beschadigd. De hoogste toren was oorspronkelijk 113 meter hoog maar daar was na de aanval nog maar 68 meter van over. De bedoeling was om de kerk geheel af te breken maar na protesten van de bevolking werden de plannen veranderd.

Restauratie
De kerktoren werd gedeeltelijk gerestaureerd om zo als monument verder te gaan. De achthoekige kerktoren die naast de Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche staat werd nieuw gebouwd. Deze toren is 53 meter hoog met een diameter van 12 meter. Aan de andere zijde van de kerk staat een soortgelijk (achthoekig) gebouw en hier worden de kerkdiensten gehouden.

Locatie & vervoer

De protestantse kerk staat vlakbij de Kurfürstendamm en de dierentuin Zoologischer Garten. Metrostation Kurfürstendamm ligt 300 meter van de kerk. De kerk is 7 dagen per week open en de toegang is gratis. Giften worden gewaardeerd. Men kan zelfs de oude kerktoren bezoeken.

Berlijn bezienswaardigheden

Berlijn
Berlijnse Muur
Alexanderplatz
Potsdamerplatz
Holocaustmonument

Groepsreizen Europa

Groepsreizen Duitsland, München
Frankrijk
Italie
Kroatie
Oostenrijk
Polen
Zwitserland