Servie

servie
Een groepsreis Servië is meestal een combinatiereis van verschillende Balkan landen. We hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet. Sommige rondreizen zijn vlieg-busreizen terwijl andere groepsreizen geheel per bus gaan.

Balkan groepsreizen 2024

Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro (Djoser, 15 dagen, v.a €1895)
Balkan groepsreis (Sawadee, 15 dagen, vanaf €1949)
Van Servië tot Kroatië (SRC, 15 dagen, v.a €1998)
Familiereis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Montenegro (Djoser, 20 dagen, v.a €2695)
Rondreis Zuidoost-Europa (Sawadee, 22 dagen, v.a €3199)
Voormalig Joegoslavië (Koning Aap, 24 dagen, v.a €3795)

Byzantijnse Balkan rondreis (De Jong Intra)
Een goedkope groepsreis naar de Balkan is de Byzantijnse Balkan busreis van de De Jong Intra. De burreis gaat door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Macedonië en Albanië. In Servië wordt Belgrado en Nis bezocht.

Grand Tour Balkan (KRAS)
De busreis Grand Tour Balkan van KRAS duurt 19 dagen. De bus rijdt naar Duitsland, Polen, Slowakije, Roemenië, Bulgarije, Servië, Hongarije terug naar Duitsland. Er worden twee nachten in Belgrado verbleven. KRAS is inmiddels ondergebracht bij TUI.

Balkan rondreis (Baobab)
Reisorganisatie Baobab heeft een vlieg-busreis van 15 dagen waarbij gevlogen wordt naar Dubrovnik. De Balkanreis van Baobab gaat door Bosnië Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië. Vooral Bosnië Herzegovina en Montenegro komen aan bod tijdens deze reis. In Servië wordt het Zuidwesten bezocht. Via de brug over de Drina rivier (op de Werelderfgoedlijst) wordt naar Kustendorff (Servië) gereden. De volgende dag is een korte treinrit over de historische Sargan Eight spoorweg.

Reis over de Balkan (Djoser)
De 15-daagse Reis over de Balkan (Djoser) voert door Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo. Er is veel aandacht voor historische plaatsen maar ook voor het natuurschoon tijdens de reis. Een bijzondere groepsreis is de 20-daagse familiereis over de Balkan.

Grand Tour Balkan (OAD)
OAD heeft een busreis van 19 dagen door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië, Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatie en weer terug door Duitsland. Op de derde dag rijdt de bus door Servië naar Novi Sad (fort Petrovaradin) en Belgrado waar overnacht wordt. Op de vierde dag is er een korte stadsrondrit door Belgrado waarna de bus doorrijdt naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

Balkan rondreizen (KRAS)
KRAS busreis In het spoor van de Ottomanen is ook een groepsreis naar de Balkan. In de Grand Tour Balkan (van KRAS) werden Polen, Slowakije, Roemenië en Bulgarije bezocht maar rondreis In het spoor van de Ottomanen volgt een andere route. Na Duitsland, Oostenrijk rijdt de bus naar Hongarije, Servië, Macedonië, Griekenland, Albanië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatie en Slovenië.

Van Servië tot Slovenië (SRC Reizen)
SRC heeft een vlieg- busreis door 8 landen op de Balkan: Servië, Kosovo, Macedonië, Albanië, Montenegro, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië. De heenvlucht is van Amsterdam naar Belgrado en de terugvlucht is van Ljubljana.

Rondreis Voormalig Joegoslavie (Koning Aap)
De groepsreis Voormalig Joegoslavie duurt 24 dagen en men bezoekt 7 verschillende Balkan landen. De rondreis gaat per vliegtuig en bus. De laatste drie dagen worden in Belgrado verbleven. De terugreis naar Nederland is vanaf het vliegveld van Belgrado. De heenreis gaat van Amsterdam naar Ljubljana.

Goedkope groepsreis

  • Albanie
  • Bulgarije
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Kroatie
  • Macedonie