Kerken

In de oude binnenstad van Porto zijn diverse kerken te vinden die wellicht de moeite waard zijn om te bezoeken. De kerken liggen binnen 1km van de de Luis I brug.

Kerk van Sint-Ildefonsus

Kerk van Sint-Ildefonsus
De kerk van Sint-Ildefonsus is een rooms-katholieke kerk en dateert uit 1739. De kerk is genoemd naar een bisschop uit het Spaanse Toledo. De kerk staat op een klein heuveltje en ziet er prachtig uit.

Porto kathedraal

De meeste reviews in Google zijn voor de kathedraal Sé do Porto die op een hoge heuvel ligt en uitkijkt over de oude binnenstad. De openingstijden in de zomer zijn van 9.00 tot 18.00 uur en de toegang tot het terrein is gratis. Wil je naar binnen dan kost het 3 euro. Station Sao Bento van metro (sneltram) Lijn D ligt in de buurt van de kathedraal.

São Francisco

De kerk São Francisco is een prominent Gotisch bouwwerk dat dichtbij de waterkant ligt. De kerk dateert uit de 15e eeuw. Vooral het rijk versierde interieur is befaamd.

Torre dos Clérigos


Torre dos Clérigos (Klokketoren) is 75 meter hoog en een bekend gebouw in de stad. De bouw werd gestart in 1753 en was gereed in 1763. Er zijn 225 treden en bovenaan heb je een geweldig uitzicht over de stad. Achter de toren staat het kerkgebouw Igreja dos Clérigos. De toren is open van 9.00 uur tot 19.00 uur (enkele feestdagen uitgezonderd). Een ticket kost 6 euro en hiermee krijg je toegang tot de klokketoren en het bijbehorende museum. De kerk schijnt gratis te zijn.

Rondreizen Zuid-Europa

  • Groepsreizen Portugal
  • Italie
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Marokko