Albufeira


Albufeira is een van de bekendste badplaatsen in de Algarve met ruim 44.000 inwoners. In het Arabisch betekent “Al-Gharb” het westen. De Moren waren de baas op het Iberisch Schiereiland van 711-800. Daarna begon de Reconquista waarbij Christelijke kruisvaarders geleidelijk gebied heroverden op de Moren. Het laatste bolwerk van de Moren viel in 1492 en dat was de regio rond de Alhambra in Granada. De top attractie van Albufeira is het strand.


Albufeira ligt in het zuiden van Portugal. Het is een geliefde bestemming voor mensen die wel warm weer wensen maar geen hitte. Ook is het er niet zo druk als op de Costa del Sol (Torremolinos). De temperatuur in de zomer ligt normaal gesproken onder de 30 graden.


Albufeira kan je verdelen in twee gedeelten. In het oudere deel zitten meer de cafés en barren. The Strip Albufeira (Av. Infante Dom Henrique) staat bekend als het uitgaansgebied. Ernaast ligt Avenue Sa Carneiro waar ook diverse grote clubs liggen.

Vliegveld Algarve

Het internationale vliegveld van de Algarve ligt op 4 km van de stad Faro dichtbij de zee. Voor corona kwamen er ongeveer 9 miljoen passagiers per jaar. Ryanair vliegt vanuit Eindhoven naar Faro. Easyjet heeft vluchten vanuit Amsterdam. Transavia vliegt vanuit Schiphol, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven. De afstand van Faro naar Albufeira is ongeveer 40 km. Een goedkoop treinkaart met de gewone trein kost 3,40 euro van Faro naar Albufeira en de reis duurt 32 minuten. Je moet dan wel eerst van het vliegveld naar het treinstation in de stad. Het duurste treinkaartje is 12-15 euro en dan reis je met de snelle Alfa Pendular trein.

Attracties

Het strand, uitgaan en winkelen zijn leuke activiteiten in Albufeira. Daarnaast kan je ook een excursie maken per boot of met de bus naar een andere stad aan de Algarve. Boottochten bezoeken vaak de grotten aan de kust of dolfijnen in de buurt. Verder staat de Algarve bekend om zijn mooie golfbanen.

Albufeira Hotels

Er zijn welk meer duizend accommodaties in Albufeira en omstreken. Een aantal veel geboekte hotels op een rijtje:
– 5-sterren hotel Sao Rafael Atlantico (3754 reviews, 8.6)
– 3-sterren hotel Auramar Beach Resort (3162 reviews, 7.9)
– 3-sterren hotel Alfagar Village (2790 reviews, 8.6)
– 4-sterren hotel PortoBay Falesia (2714 reviews, 8.7)
Bekijk hier beschikbare Albufeira hotels

Vakantie Portugal & Spanje

Lissabon
Porto
Groepsreizen Portugal
Andalusië attracties & groepsreizen
Groepsreizen Spanje