Cruise Venetie

cruisehaven Venetie
De cruisehaven in Venetië ligt aan de rand van de historische stad. Kom je aan met het vliegtuig dan kan je een bus, taxi of waterbus nemen naar de haven. De bus en de waterbus kosten beiden ongeveer 8 euro. De waterbus kan echter behoorlijk druk zijn en is niet prettig als je veel bagage hebt.

Piazzale Roma in Venetie - busstation
Op enkele dagen rijden er gratis shuttlebussen van het vliegveld naar de cruisehaven. De bussen komen aan op Piazzale Roma dat langs het Canal Grande ligt. Van daar is het 10-15 minuten lopen naar de cruisehaven. Er is ook een automatische monorail (People Mover) naar de cruisehaven. De lengte van de monorail is minder dan 1 km en een ticket kost 1,50 euro.

cruiseschip Venetie
Dit is een beeld wat als het goed is niet meer te zien zal zijn: een cruiseschip die langs het San Marcoplein vaart. Deze grote schepen waren de bewoners van Venetië al langer een doorn in het oog door de grote golfslag. Deze tast de fundamenten aan van de oude woningen in de stad. Na een botsing van een cruiseschip in het Giudecca-kanaal met een toeristenboot werd besloten om de cruiseschepen hier te weren.

Venetië

gondel boot
Venetie City Pass
Groepsreizen Italië (100 groepsreizen, stedentrips, cultuur- en kunstvakanties)