Vaticaanse Musea

Vaticaans musea
De Vaticaanse Musea in Rome bestaan uit verschillende afdelingen en bevatten veel schilderijen uit het Renaissance tijdperk. Bekende Italiaanse schilders uit die tijd waren Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël. Het belangrijkste schilderij in het Vaticaan is de fresco Het Laatste Oordeel dat te zien is in de Sixtijnse Kapel. Het werd geschilderd door Michelangelo.

Vaticaanse Musea fresco's in de gangen
Het Pauselijk Paleis (Apostolisch Paleis) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De centrale ingang is aan de Viale Vaticano. Een metrostation dichtbij is Cipro-Musei Vaticani.

wandelen door Vaticaans museum
Als je in het hoogseizoen komt boek de tickets dan ruim van tevoren want zeker de standaard tickets zijn snel uitverkocht. Dit is waarschijnlijk ook het gevolg van corona maatregelen. Een FFP2 masker is (in mei 2022) verplicht.

wenteltrap van Giuseppe Momo
De wenteltrap van Giuseppe Momo werd in 1932 geopend. De trap verbindt verschillende galerijen met elkaar.

Tickets

wachtrij Vaticaans musea
Een standaard ticket voor de Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel kost 17 euro. Reserveringskosten zijn 4 euro. Het gereduceerde tarief is 8 euro. Een tour die 2 uur duurt o.l.v. een erkende gids kost 34 euro. Verder zijn er enkele speciale tours te boeken zoals de tour met ontbijt vooraf (39 euro). Ook erg interessant is de tour van 2 uur voordat het museum open gaat o.l.v. een gids en daarna Amerikaans ontbijt in het museum. Na het ontbijt mag men weer terug het museum in. Kosten van deze tour zijn 64 euro. De tour met ontbijt + een privé gids kost 39 euro + 270 euro.

Stedentrip Rome

Spaanse Trappen
Trevifontein
Colosseum
Forum Romanum
Stedentrip Rome & groepsreizen naar Italië