Forum Romanum

Forum Romanum in Rome
Het Forum Romanum (Vertaald Romeinse Marktplaats) was destijds het centrum van Rome waar alle belangrijke instanties zaten. De eerste gebouwen op het Forum verschenen ongeveer 500 jaar voor Chr.

De 3 witte zuilen (links op de foto) zijn van de Tempel van Castor en Pollux. De tempel dateert uit 484 v.Chr maar ging later verloren. De zuilen die we nu zien zijn van de herbouw in 6 n.Chr. Het gebouw in het midden is De Curia Julia dat het Senaatsgebouw was. Het originele gebouw dateert uit 29 v.Chr. maar dit ging verloren. Het huidige gebouw werd rond 300 n.Chr gebouwd. Dichtbij de Curia Julia staat de Boog van Septimius Severus die 23 meter hoog is en 25 meter breed.

Forum en Basilica van Maxentius
Het grote gebouw links is de Basilica van Maxentius die uit 312 dateert. De functie van de Basilica was rechtspraak en burgerlijke zaken. Een groot deel van het gebouwd is verloren gegaan. Op de achtergrond van de foto is het amfitheater Colosseum te zien. Voor het amfitheater staat de Boog van Titus. Als je een ticket voor het Colosseum koopt dan is een bezoek aan het Forum inbegrepen.

wandelen door het Forum in Rome


De Tempel van Antonius en Faustina dateert uit het jaar 150. Keizer Antoninus liet de tempel bouwen ter ere van zijn overleden vrouw Faustina. De 10 zuilen aan de voorgevel zijn 17 meter hoog.

Rome stedentrip

Spaanse Trappen
Trevifontein
Stedentrip Rome & Groepsreizen naar Italië